Благоевград

Наталия Димитрова-Попова

Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 1 МИР Благоевград

Родена в Луковит, израснала и живее в Благоевград. Магистър по “Управление на градската и околната среда” от университета Вагенинген и Института по градоустройствени изследвания, Ротердам, Холандия Завършила е Американския университет в България, с “Приложна икономика” и “Бизнес администрация”. Владее английски и испански език.

Има 10 години опит в управление на проекти в България в области като опазване на околната среда, борба с корупцията и прозрачно управление, Член на Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ.

“Работата ми със ЗЕЛЕНИТЕ ще даде нови възможности за реални резултати в усилията ми за постигане на гражданско влияние и контрол върху дейността на публичната администрация, прозрачно и целенасочено изразходване на европейските фондове за регионално развитие и развитие на селските райони, и за чиста и здравословна околна и градска среда, както и за пълното интегриране на България в ЕС.”


Йордан Джамбазов

Роден село Пастра област Кюстендил.

Израснал е и живее в Благоевград. Завършил Югозападния университет -„Неофит Рилски.” С 20 годишен опит в управлението на частни фирми. В професионален план има интереси в областа на възобновяемите енергийни източници, строителство на нискоенергийни или така наречаните”пасивни къщи”,а също и хибридните автомобили.

Привърженик на природосъобразния начин на живот, производството и употребата на био – продукти от екологично чисти райони, на алтернативния и селски туризъм, Убеден е, че това е бъдещето на България.

Активен природозащитник, съпредседател на местната организация на Зелените в Благоевград.

Асен Генов

Роден в София, на 3 март 1969 година. Образование средно специално – керамика, технолог-декоратор в керамично-стъкларското производство.

От 1992 г. до сега работи активно в сферата на човешките права, защита от дискриминация, свобода и равноправие на религиите. Има опит в работата със сдружения с нестопанска цел в същата сфера, като в своята дейност е бил мотивиран от разбирането, че България трябва да се изгради като светска, секуларна държава, спазваща и зачитаща фундаменталните човешки права.

С дейността на екологичните граждански инициативи е активно свързан от 2006 г. от когато подпомага каузата “Да спасим Иракли”.

Председател е на “Дружество ВЕДА” – сдружение, работещо в сферата на философията, културата, науката и изкуството.

Владее руски, английски и сръбски език.

Валери Георгиев

Роден през 1969 г. в гр Попово.

Завършил средно образование в Механо техникум. Живял е в Разград и София.

Работил е в БДЖ, в строителството и в транспорта. В момента е частен таксиметров шофьор.

Активен подръжник на идеята «Ин витро» процедурата  да стане национална политика и за първо и второ дете шест опита да бъдат безплатни.

Заключителна предизборна обиколка на ЗЕЛЕНИТЕ в Благоевградска област

07.07.2009

На 3 юли Наталия Димитрова, кандидат на ЗЕЛЕНИТЕ за народен представител, се срещна с представители от планински клуб „Бъндерица”, гр. Банско. Тя и членовете на планинския клуб обсъдиха редица социални и екологични проблеми в региона на гр. Банско, предизвикани от загубата на културния и архитектурния облик на планинския курорт в резултат от масовото застрояване на града и Пирин планина в последните 10 години, както и на надвисналата опастност от промяна на статута на НП „Пирин” в световния списък на защитените природни и културни обекти на ЮНЕСКО – евентуална загуба, която ще бъде голям удар за туризма не само в Пиринския регион, но и на цяла България.

IMG_8847

IMG_8849

На следващия ден кандидатите за депутати от Благоевградския избирателен район Наталия Димитрова и Йордан Джамбазов взеха участие в ежегодния събор на планинарите-ветерани от югозападна България в местността Предела над гр. Разлог. Представителите на ЗЕЛЕНИТЕ се присъединиха към събора по покана на женския клуб „Планинарка” на ветераните-планинари от гр. Разлог.

Natalia

natalia1

В събора взеха участие над 300 участници от 15 клуба на планинари-ветерани от региона на югозападна България. ЗЕЛЕНИТЕ бяха подкрепени и от млади симпатизанти на партията от гр. Разлог, които взеха активно участие, както в представянето на присъстващите кандидат-депутати за 41-во Народно събрание, така и в последвалите изпълнения на хора и музикални изпълнения след официалната програма на събора.

Zelenite

Наталия Димитрова в заключителен предизборен дебат по БНР

05.07.2009

Кандидатът на ЗЕЛЕНИТЕ за Благоевградски регион Наталия Димитрова взе участие в заключителния предизборен политически дебат по БНР, Радио Благоевград.

Чуйте аудио запис от дебата тук

Зелената точка в Благоевград

03.07.2009

Предпоследния град, в който „гастролира“ зелената ни топка бе Благоевград. Там кандидатите на ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори Наталия Димитрова и Йордан Джамбазов, заедно с много граждани на Благоевград, раздвижиха емоциите със Зеления ни политически боулинг.

IMG_2626

IMG_2627

Още снимки от зелената точка в Благоевград, виж тук

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Наталия Димитрова в Радио Благоевград

30.06.2009

Предизборен диспут на тема: Перспективи за развитие на българското земеделие, екология и качество на живот.

p1010276s

С участието на Наталия Димитрова, водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат за народен представител на партия „Зелените“ за първи многомандатен избирателен район Благоевград.

водещ – Донка Найденова

Може да чуете цялото интервю тук

Среща на ЗЕЛЕНИТЕ в Кресна

30.06.2009

Кандидатите на ЗЕЛЕНИТЕ за парламентарните избори в Благоевградския регион Наталоя Димитрова и Йордан Джамбазов се срещнаха с жители на гр. Гоце Делчев, с. Садово, гр. Хаджидимово, с. Първомай и с. Крупник и гр. Кресна.

Kresna 28.06.2009 208

Представянето на ЗЕЛЕНИТЕ  в Кресна прерастна в оживена дискусия  с представители на местния инициативен комитет срещу преминаването на трасето на магистрала „Струма” през града и строителството на миниВЕЦ-ове в Кресненския пролом. Председателят на инициативния комитет г-н Георги Шатев представи пред ЗЕЛЕНИТЕ тревожни данни за продължаващо строителство на миниВЕЦ-ове в зони по Натура 2000 на Кресненския пролом въпреки влязлата в сила забрана срещу такова строителство на Министъра на околната среда и водите.

Kresna 28.06.2009 187

Сред другите важни екологични и социални проблеми в региона, обсъдени с участниците в срещата бяха ограниченията пред местните земеделски стопани за пашуване във високо планински пасища, използването на канцерогенни тръби от местното ВиК дружество в питейната система на града и общината, незаконните сечи на гори и създаването на едромащабни частни ловни стопанства, които ощетяват местната икономика.

ЗЕЛЕНИТЕ подкрепиха жителите от долината на р.Рилска в борбата им за опазване на реката

30.06.2009

Кандидатите на ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори д-р Петър Шурулинков и Йордан Джамбазов се срещнаха с представители на инициативни комитети за защита на река Рилска.
Присъстваха жители от селата Пороминово, Бараково, Стоб и от гр.Кочериново.
Те се борят срещу плановете за изграждането на каскада от 6 ВЕЦ-а в техните землища, които предвиждат вкарване на 90% от течението на река Рилска в тръби.  Освен това, местните жители са крайно недоволни от факта, че в долината на  р.Рилска се планира изграждането на регионално депо за отпадъци, като отпадните му води ще попадат в реката.

Зелените кандидати представиха част от програмата на партията за изборите за Народно Събрание и поеха ангажимент  да помагат на хората от долината на р.Рилска в тяхната справедлива борба, включително с експертни становища, юридическа помощ и ако се наложи – с блокадни действия.

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »

Среща с граждани и симпатизанти на ЗЕЛЕНИТЕ в Благоевград

04.06.2009


На 01.06.2009 г. в Младежкия дом на Благоевград се проведе заключителна предизборна среща на граждани и медии с кандидатите за евродепутати на партия ЗЕЛЕНИТЕ Наталия Димитрова и Ивайло Стоименов и съпредседателя на местната секция Йордан Джамбазов.


По време на срещата бяха представени основните акценти от предизборната платформа на ЗЕЛЕНИТЕ за евроизборите и любопитни факти от предизборната им обиколка в страната проведена в периода 19 – 28.05.2009 г. Прочетете остатъка от публикацията »

ЗЕЛЕНИТЕ с вело-знамена

01.06.2009
Зелените използват и екологична подвижна реклама – засега в София, Варна и Благоевград. Прочетете остатъка от публикацията »