Добрич

Юлия Иванова Йорданова
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 8 МИР Добрич


Родена в Добрич, завършила е Биология в СУ “Св. Климент Охридски”.
Още от студентските си години става член на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, където работи 3 години по проект за маркиране с микрочип на кафявите мечки, отглежадни на затворено, както контрол на популацията им. По това време придобива  административен  и организационен опит, контактува  с много държавни и местни институции.
От 1999 г. много активно работи за популяризиране на доброволчеството  в България. Учредител и член на управителния съвет на Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес-България.
От 2003 г. е координатор на проект за разработване на екологичен, образователен и демонстрационен център в с. Влахи, община Кресна.
От 2006 г. е член  на консултативния съвет към НП Пирин.
„Избрах да бъда част от  ЗЕЛЕНИТЕ, защото те са най-близки до разбиранията ми за организацията на държавата и живота в България и по света.
Смятам, че ЗЕЛЕНИТЕ са дългосрочен проект, който ще промени нещата в България. Колкото повече млади хора, решени да останат да живеят и да се развиват в страната се присъединят към ЗЕЛЕНИТЕ, толкова по-сигурно и по-успешно ще вървим към тази промяна, защото тя зависи от нас, а не от замозабравилите се политици”.

Мариана Стоянова

Родена е във Варна. Работи с неправителствения сектор от 2002 г. в управление на проекти за устойчиво развитие и подпомагане на гражданското общество.
Активен природозащитник, ангажирана с протести, подписки, шествия за защита на природата. Подкрепя каузата на ЗЕЛЕНИТЕ, защото отговаря на потребността от алтернатива на сегашното устройство в България. Приоритетни за нея са: устойчивия транспорт и туризъм и създаването на “зелени” работни места в тези сектори; интегрирания подход за управление на черноморския басейн, недопускане на ограничаването на гражданските свободи; стимулиране на децентрализацията на промишлеността на основата на новите технологии, постигнати със средствата на общността и деверсификация на енергийните доставки чрез ефективни технологии в областта на ВЕИ.
Всички хора имат еднакъв потенциал, но в различна степен са го развили, респективно са го проявили. Разликата е в осъзнаването, че СЕГА е важния момент; всичко се променя; има знайни и незнайни причини за случващото се, от нас зависи какво ще се случи в бъдеще.
Личен девиз: Няма път към щастието, щастието е пътят

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

ЗЕЛЕНИТЕ имаме поддръжници вече и из малките градчета

01.07.2009

Предизборни плакати на ЗЕЛЕНИТЕ се появяват и на места, където почти не очакваме подкрепа.
Наши приятели ни изпратиха тези снимки от Генерал Тошево и Василево, област Добрич:

Plakata v Gen.Toshevo 30.06.2009g.

Plakata v Vasilevo -1 30.06.2009g.-1

Среща на ЗЕЛЕНИТЕ с гражданите на Добрич

01.07.2009

Юлия Йорданова

Мариана Стоянонова

Кандидатите на  ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори – Юлия Йорданова и Мариана Стоянова ще се срещнат утре, 2-ри юли, четвъртък, с граждани на Добрич, за да представят Зелената предизборна платформа.
Срещата е от 17.30 ч. в заведението СОХО в градския парк /до Математическата гимназия/.

Зелената точка тръгва из страната

26.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ тръгват на обиколка из страната и ще предложат на всеки желаещ да поиграе зелен политически боулинг. Всеки, който успее да разбие кеглите на политическото статукво с познатата вече от еврокампанията ни зелената топка, ще получи специални зелени награди.

5

Следвайте зелената точка в събота, 27-ми юни, някъде из Плевен, Ловеч и Габрово.
В неделя, 28-ми юни, я очаквайте във Велико Търново, Русе и Шумен.
А в понеделник, 29-ти юни, ще бъдем в Добрич, Варна и Бургас.

Да се готвят, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »