ЗЕЛЕНИТЕ – КАУЗА ЗА ЖИВОТ

НИЕ СМЕ ЗЕЛЕНИТЕ – защитници на природата и активна част от гражданското общество. Хора, които са поели отговорността за собствения си живот, знаят какво искат и как да го постигнат. Признати експерти и активни граждани, които с протестите в защита на Иракли и Странджа, Витоша и Рила, на безценната природа на България доказаха, че могат да печелят битки срещу интересите на мръсния бизнес и корумпираното управление. Битки, които в очите на другите изглеждаха предварително изгубени. Ние водим тези битки докрай, не се отказваме и не предаваме това, което защитаваме.

ИСКАМЕ смислени и постижими неща – да запазим най-ценните ресурси на България – хората и природата. Да върнем държавата на гражданите – на които тя принадлежи по право, в която те трябва да са суверен. Да бъдем фактор и коректив при взимането на важните решения, които засягат обществото и околната среда у нас и в Европейския съюз.

КАК? С конкретни решения за онова, което трябва да се промени и с ценностна система, гарантирана от дълбоката ни обвързаност с нашата кауза, която защитаваме и като представители на неправителствените организации и като граждани. Кауза, зад която ще стоим в политиката. Защото именно ние, ЗЕЛЕНИТЕ, сме политическата презентация на отговорното гражданско мислене. Автентичната партия не само на природозащитниците, но и на всички онези, които смятат, че нещата в държавата ни не са наред и не се примиряват с това. Ние сме истинската опозиция – единствената политическа сила, създадена пряко от гражданите, с подкрепата от хората на улицата. Улицата, на която никога не сме се колебали да излезем в името на справедливите каузи и гражданското достойнство.

Съзнавайки, че унищожаването на природата в България е следствие от модела на функциониране и политическо управление на държавата, ние се обединихме, на 18 май 2008 г. в партия с принципна позиция. Ето защо участваме в изборите за Европейски парламент и Народно събрание. Самостоятелно. За да сме еднолично отговорни пред вас за политиката, която водим. Политика от нов тип – за нас, хората, а не за олигархията. И в името на онази, която не може да се защити сама – природата на България!

За нас ЗЕЛЕНИТЕ не е политическа идентификация. Това е начин на живот.
Това сме ние. Нищо повече. Нищо по-малко.
Бъдете с нас!

„За да останат хора в България“

10 коментара по “ЗЕЛЕНИТЕ – КАУЗА ЗА ЖИВОТ”

 1. Костадин каза:

  Наистина е смешно сами да се коментирате. PR-спама отдавна е известен.

 2. cvety tronville каза:

  Potarsete ni, balgarite, jiveeshti v chujbina. Veche godini nared narushavat konstitucionnoto ni pravo na glas. A ot poslednata sabota shte stavame balgarite zad granica vse poveche i poveche. Oshte sled poluchavane na okonchatelnite rezultati ot parvia tur, mi pisaha hora ot Balgaria:“Pomagaj, niama da stoia v taia varvarska darjava i bezzakonie. Iznasiam se. Kolko i koi shte ostane v edna gnila i proaidena ot prestapnostta teritoria. Te veche ia i razprodadoha, nashata Balgaria. Ta i na darjava ne prilicha. Da ne govorim, che v mejdunaroden plan, veche nikoi ne ni seferi, sled kato imame takiva otrepki i nekadarnici kato predstaviteli na vlastta.
  Nad milion sa balgarite izvan Balgaria, serizen broi glasove, koito da promeniat sabitiata v stranata. Izdignete ZAKONA V SVESHENODEJSTVIE; NA VSIAKO BEZZAKONIE – SAD V CHUJBINA.
  Chakame vi. Iad me e , che nikoi ot vas ne doide do Paris. Iad me e , che tukashnite bg studenti, nikoi ne im podskaza,che imat poveche shqnsove da badat priznati v Balgaria, ako gmasuvat za moderna partia, a ne za MAFIOTSKA STRUKTURA KATO GERB;
  CHAKAME VI ELATE V PARIS, BERLIN, LONDON, MILANO, NICA, MARSILIA, NEW YORK, HAMBOURG, i tn.

 3. Иван каза:

  Какво значи „кауза за живот“? „Свобода или смърт“ ли имате предвид? Или борба против абортите?

 4. Ясен Христов каза:

  Хайде, идват кметските избори в София. Има ли подготвени хора да запълнят дупките?

  ACTION!

 5. Митова каза:

  Моят коментар е призив – Да продължим напред !Заедно ! Вие – партия ЗЕЛЕНИТЕ и ние – десетките хиляди ваши привърженици и гласоподаватели ! Английските Зелени на първите си избори спечелиха 0,1 процент гласове . Българските ЗЕЛЕНИ спечелиха неколкократно повече , благодарение само на собствените си усилия , дори без подкрепата на уж „обществената “ телевизия , която 20 години ни показваше лицата на политически олигарси , получили проценти в условия на масови сигнали за купуване на гласове .Моето уважение към вас е продиктувано от общозначимите каузи , които отстоявате и вашият потенциал и които отсега нататък ще бъдат подкрепяни и популяризирани от хилядите ваши симпатизанти .

 6. Нонка Митова каза:

  За да се внесат за гласуване конкретни законопроекти , трябва ние гражданите да помогнем , за да са парламентарно представени ,и ЗЕЛЕНИТЕ да бъдат реалната гражданска опозиция ! Личният им пример може да бъде и това , че една млада партия се бори за постигане на толкова общополезни цели и не смята това за загубено време ! Успех !

 7. Лили Борисова каза:

  Нека подадем ръка на Зелените -Кауза за живот ! Разочаровани от останалите , да издигнем глас в подкрепа на това нашите наследници утре – първо – да са здрави и да имат възможност да живеят на една чиста земя , и да се борят за просперитет при запазени , нормални природни условия , не унищожени от неразумни човешки дейности !

 8. Александър Лачев каза:

  Аз съм зрял и пред мен е презряването. Подкрепям каузата ви заради децата и внуците. Съгласен съм, че когато не можеш да намериш политическо представителство /или си се разочаровал в миналото/ – идваш до идеята да преминеш от гражданско движение в политическа партия. Този преход е най-опасен защото преминаваш от другата страна да бариерата и ставаш като „тях“!
  Премахнете от посланията си думички и словосъчетания, които повсеместно употребяват „те“! Например – „Автентичната партия“, „Ние сме истинската“, „единствената „, „никога не сме“ и други подобни.
  Когато употребявате думата „конкретни“ наистина бъдете конкретни, а не продължавайте с общи фрази. Поставяйте си реалистични цели, а не цели, които може да постигне само еднолично управляваща партия. Конкретно – „ще разработим и внесем за гласуване законопроест, който да задължава отговорния за отсичането на 1 дърво да бъда задължен да засади 2 на определена за целта територия“. Или – „който е променил предназначението на земеделска или горска земя да бъде задължен да култивира запустели терени в същия обем площ.
  Когато афиширате лична отговорност – давайте личен пример и го изтъквайте! Например – калка дръвчета лично посадихте /и по-важното – опазихте след това/ през последната година? Поемате ли инициативи за организиране, афиширане и провеждане на залесителни мероприятия – съвместно с ресорните държавни служби и как упражнявате гражданския контрол върху тяхната дейност?
  Поемете личен ангажимент да останете вечно „зелени“, да подготвите последователи сред по-младите и да отстъпите след кратък мандат.
  Има още много, което може да научите най-вече от опита на другите.
  УСПЕХ !!!

 9. Нонка Митова каза:

  Аз вярвам предимно на личности – принципни , отговорни , знаещи , можещи ! Личности , които си дават сметка , че това как ще живеем , зависи и от това къде ще живеем !Когато една партия обединява такива личности – аз вярвам в тази партия ! Как бихме живели в защитена природа и как бихме живели в опустошена земя , нека да се замислим навреме !

 10. spas iliev каза:

  Мисля,че това е наистина добра кауза.Действително проблемите с природата са много големи и не им се обръща достатъчно внимание.

Вашият коментар