Кюстендил

Петър Станиславов Шурулинков
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 10 МИР Кюстендил

Роден в София. Завършва СУ ”Св.Климент Охридски”, специалност “Обща биология”, специализация  “Зоология на гръбначните животни и антропология”. Има защитена дисертация за степен „Доктор” към Института по Зоология на БАН на тема “Състав, разпространение и екология на кръвните едноклетъчни паразити на диви птици от България”. Научен сътрудник, I степен в Института по Зоология, БАН.
Участва като експерт при разработване на План за управление на: ПП “Русенски Лом”, НП  “Пирин”, ПР ”Балтата”, ПП ”Шуменско плато”, ЗМ ”Кайлъка”, ПП ”Персина” и ЗМ ”Калимок-Бръшлен”; в проект за инвентаризация на птиците в ПП ”Витоша” като експерт по орнитофауната на Парка; в проект за инвентаризация на птиците при създаването на Националната екологична мрежа от защитени територии NATURA 2000 в България. Автор на текстовете за 11 вида птици в “Червена книга на Република България ”.
Членува в Сдружение за дива природа “БАЛКАНИ”, Българско паразитологично дружество, Мензбировско орнитологично дружество, сътрудник на Българската орнитологическа централа към Института по зоология на БАН от 1989 г. досега, член на Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ.

Йордан Джамбазов
Роден село Пастра,област Кюстендил.
Израснал е и живее в Благоевград. Завършил Югозападния университет -„Неофит Рилски.” С 20 годишен опит в управлението на частни фирми. В професионален план има интереси в областа на възобновяемите енергийни източници, строителство на нискоенергийни или така наречаните”пасивни къщи”,а също и хибридните автомобили.
Привърженик на природосъобразния начин на живот, производството и употребата на био – продукти от екологично чисти райони, на алтернативния и селски туризъм, Убеден е, че това е бъдещето на България.
Активен природозащитник, съпредседател на местната организация на Зелените в Благоевград.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Среща на ЗЕЛЕНИТЕ с гражданите на Кюстендил

30.06.2009

Кандидатите на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за народни представители от 10-ти Кюстендилски МИР д-р Петър Шурулинков и Йордан Джамбазов ще се срещнат със симпатизанти на партията на 1 юли, сряда от 19,00 ч. в гр.Кюстендил, в залата в сградата на Областна администрация, на II етаж.
Те ще представят основните приоритети от предизборната програма на партията и очакват открит и ползотворен диалог с гражданите.

ЗЕЛЕНИТЕ подкрепиха жителите от долината на р.Рилска в борбата им за опазване на реката

30.06.2009

Кандидатите на ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори д-р Петър Шурулинков и Йордан Джамбазов се срещнаха с представители на инициативни комитети за защита на река Рилска.
Присъстваха жители от селата Пороминово, Бараково, Стоб и от гр.Кочериново.
Те се борят срещу плановете за изграждането на каскада от 6 ВЕЦ-а в техните землища, които предвиждат вкарване на 90% от течението на река Рилска в тръби.  Освен това, местните жители са крайно недоволни от факта, че в долината на  р.Рилска се планира изграждането на регионално депо за отпадъци, като отпадните му води ще попадат в реката.

Зелените кандидати представиха част от програмата на партията за изборите за Народно Събрание и поеха ангажимент  да помагат на хората от долината на р.Рилска в тяхната справедлива борба, включително с експертни становища, юридическа помощ и ако се наложи – с блокадни действия.

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »