Ловеч

Найден Чакъров
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 11 МИР Ловеч


Роден в София. Дипломиран биолог с магистърска степен от Университет Фридрих Шилер, Йена, Германия. Член на групата по Полярна и Орнито-Екология към Института по Екология, Университет Йена. Пристрастията му са екологията и еволюцията.
Найден се занимава със зелена политика в широк контекст. Целта му е изработването на политики насърчаващи възникването на общности по интереси и произхождащата от тях постоянна гражданска активност, което ще повиши динамиката на развитие на ЕС и на евроинтеграция на България.
“Имам силен академичен интерес към приложната екология и еволюция. Старая се да обогатявам постоянно общата и специфичната си култура и смятам, че това е необходимо при всеки. Според мен е жизнено важно нивата градивна критичност да не се занижават за никого. Имам навика да се вслушвам и доразвивам чужди аргументи. Обичам да работя в екип и често защитавам консенсусни решения.”

Евгения Аврамова

Родена в София. Завършва магистърска степен по Право, специализация Публична администрация в СУ «Св. Климент Охридски».
Евгения “Жожо” мечтае повече хора да бъдат човеци – за това се иска много енергия, хъс, повечко разум и по-малко отпускане на страстите. Плаши се от нежеланието на хората да се информират, да четат и да се вслушват в неизказаното, от нежеланието им да се борят, от стремежа им всичко да става мирно, кротко, без много шум и внимателно, за да няма много обидени.
Жожо е рисува, свири на китара, обича историята, приказките, легендите, митовете, фантастиката, фентъзито, Толкин, Зелазни, Дъглас Адамс, Кърт Вонегът, Клифърд Саймък, Ван Хюлик, Ван Гог, Моне,. Обича музиката, по-често слуша хардкор, метъл, пънк, фънк, ска, етно и рейв. Мечтае да стана режисьор в алтернативното кино. Един от хората, създали радиото с много музика и без реклами (zemlianka.org).
Не мога да приема, че от една прекрасна природа толкова много хора искат да направят пустиня и от един изключително жилав народ трябва да се произвеждат роби. Готова съм да се боря, защото за мен «българин» все още звучи гордо и не желая да приема, че всички българи са цинични прагматици. Готова съм да се боря и защото мисля, че природата все още има бъдеще. За себе си съм длъжна да се опълча. Затова мога спокойно да кажа – аз оставам в България, защото се появихме и съществуваме ЗЕЛЕНИТЕ!

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Зелената точка в Ловеч

27.06.2009

Зелената точка на ЗЕЛЕНИТЕ премина през Ловеч. Ловчанлии се включиха с ентусиазъм в акцията ни „Разбий политическото статукво“ със Зелената топка:

Зелената топ(ч)ка в Ловеч

Зелената топ(ч)ка в Ловеч

Зелената топ(ч)ка в Ловеч

За повече снимки от Зелената точка в Ловеч виж тук

Зелената точка тръгва из страната

26.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ тръгват на обиколка из страната и ще предложат на всеки желаещ да поиграе зелен политически боулинг. Всеки, който успее да разбие кеглите на политическото статукво с познатата вече от еврокампанията ни зелената топка, ще получи специални зелени награди.

5

Следвайте зелената точка в събота, 27-ми юни, някъде из Плевен, Ловеч и Габрово.
В неделя, 28-ми юни, я очаквайте във Велико Търново, Русе и Шумен.
А в понеделник, 29-ти юни, ще бъдем в Добрич, Варна и Бургас.

Да се готвят, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »