Монтана

Петко Цветков
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 12 МИР Монтана


Роден в гр. Берковица. Биолог, завършил НПМГ и Биологически факултет на СУ «Климент Охридски» като магистър по Екология. Сред учредителите на Сдружение за дива природа Балкани и Председател на Управителния й съвет. Един от инициаторите на коалицията «За да остане природа в България».
Организирал и участвал от 1988 г. насам в над 20 кампании и проекти за опазване на природата в България и Европа; има 16 годишен професионален опит като ръководител проекти и консултант по екологична политика и планиране на управлението на природните ресурси и територии и богат практически опит в работа със структурите на гражданското общество на национално и Европейско ниво. Познава Европейското и националното законодателство и всички международни конвенции за опазване на природата и достъпа до информация.
От 7 години работи за Българска фондация Биоразнообразие и от три години координатор за Инициативата Европейски Зелен пояс и Натура 2000 в сътрудничество със Световния съюз за защита на природата, Франкфурстско зоологично дружество и Фондация Европейско природно наследство.
За Петко ЗЕЛЕНИТЕ в политиката е единствената алтернатива за развитието на България. Защото, при целия си опит и дългогодишна работа в природзащитата на най-високо ниво, не вижда друго средство да се противопоставим на клептокрацията в страната и да се борим за опазване на природата и правата на хората, освен програмата на ЗЕЛЕНИТЕ – и смята, че това е най-смисленотото и ефективно средство за постигане на каузата за чиста и приятна среда за живот.

Георги Стефанов


Роден в София. Завършва Екология и опазване на околната среда, както и Международен алтернативен туризъм – магистър в НБУ.
Убеден природозащитник, активно работи в природозащитния сектор през последните 10 години, в началото като доброволец, в последствие, включвайки се в много природозащитни дейности и проекти.
Един от хората участващи в изграждането на „Коалиция за да остане природа в България“.Работи за изграждането на мрежата Натура 2000; Демонстрационен проект за ползването на биомасата от  влажните зони за горивно отоплителни инсталации. Един от основните двигатели и застъпници на идеята за граждански протести по наболелите екологични проблеми.
Георги е част от Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ и е сред първите участници подкрепили идеята за създаването на нова политическа формация.
„В качеството си на личност бореща се за опазване на природата и спазване на законите още от съвсем малък, много бързо достигнах до максимата, че не може да се променят нещата у нас, ако не вземем дейно участие и на политическо равнище. Това значи не само да се гласува, но и да се създаде модел за политика за когото честните и обективни хора могат да гласуват.“

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »