Перник

Асен Генов
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 14 МИР Перник


Роден в София, на 3 март 1969 година. Образование средно специално – керамика, технолог-декоратор в керамично-стъкларското производство.
От 1992 г. до сега работи активно в сферата на човешките права, защита от дискриминация, свобода и равноправие на религиите. Има опит в работата със сдружения с нестопанска цел в същата сфера, като в своята дейност е бил мотивиран от разбирането, че България трябва да се изгради като светска, секуларна държава, спазваща и зачитаща фундаменталните човешки права.
С дейността на екологичните граждански инициативи е активно свързан от 2006 г. от когато подпомага каузата “Да спасим Иракли”.
Председател е на “Дружество ВЕДА” – сдружение, работещо в сферата на философията, културата, науката и изкуството.
Владее руски, английски и сръбски език.

Петър Шурулинков

Роден в София. Завършва СУ ”Св.Климент Охридски”, специалност “Обща биология”, специализация  “Зоология на гръбначните животни и антропология”. Има защитена дисертация за степен „Доктор” към Института по Зоология на БАН на тема “Състав, разпространение и екология на кръвните едноклетъчни паразити на диви птици от България”. Научен сътрудник, I степен в Института по Зоология, БАН.
Участва като експерт при разработване на План за управление на: ПП “Русенски Лом”, НП  “Пирин”, ПР ”Балтата”, ПП ”Шуменско плато”, ЗМ ”Кайлъка”, ПП ”Персина” и ЗМ ”Калимок-Бръшлен”; в проект за инвентаризация на птиците в ПП ”Витоша” като експерт по орнитофауната на Парка; в проект за инвентаризация на птиците при създаването на Националната екологична мрежа от защитени територии NATURA 2000 в България. Автор на текстовете за 11 вида птици в “Червена книга на Република България ”.
Членува в Сдружение за дива природа “БАЛКАНИ”, Българско паразитологично дружество, Мензбировско орнитологично дружество, сътрудник на Българската орнитологическа централа към Института по зоология на БАН от 1989 г. досега, член на Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ.

Зелената точка в Перник

04.07.2009

Последният град, който бе домакин на Зеления ни полически боулинг, преди да закрием кампанията си с това шоу и в София, пред НДК, бе Перник. Перничани, които вече доста добре познават кандидата на ЗЕЛЕНИТЕ  там Асен Генов, се включиха с охота в шоуто.

P7030049

P7030067

P7030061

Още снимки от Зелената точка в Перник, вижте тук

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Кметицата на Перник забранила на партиите да агитират за празника, за да даде трибуна на БСП

30.06.2009

от iPernik.com

Интересна информация изнасят от ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Кметът на Перник – Росица Янакиева е издала заповед, в разрез със закона, за забрана на политическата агитация на 26, 27 и 28 юни, поради провеждане на празниците по случай 80 г. на града.

В тази връзка е подадена жалба в Районната избирателна комисия от ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Те са имали желание през тези няколко дни да проведат редовната си информационна кампания пред синдикалния дом, но им е било забранено да го направят. В същото време, в празничния петъчен ден, около 20 активисти на БСП облечени в червени фланелки агитираха на централния градски площад, редом до президента Първанов по време на неговото посещение.

Самият кмет наруши собствената си заповед неколкократно по време на празниците, след като позволи на съпартийците си да правят политическа агитация от официалните трибуни на провелите се събори, тържества, чествания, културни събития, а и самата тя над 5 пъти се появи в предизборната хроника на една от партиите по време на официални мероприятия, свързани с юбилея.

Младите в Перник: Помним – N 12 в бюлетините!

25.06.2009

С тези думи все повече млади хора в Перник поздравяват Асен Генов – кандидатът на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И днес, 25 юни, той ще бъде сред своите избиратели – пред синдикалния дом в центъра на града.

pernik_5

pernik_8

pernik_10

pernik_12

Към блога на АСЕН ГЕНОВ

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »