Плевен

Росен Цонев
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 15 МИР Плевен

Роден в гр. Плевен. От 1998 г. магистър по „Екология” в Софийския Университет „Свети Климент Охридски”. Защитава през 2003 г. докторска дисертация върху флората и растителността на Средна Дунавска равнина, като въвежда нов за България метод за класификация на растителните съобщества, широко прилаган в страните от ЕС. С това се подпомага интеграцията на българската фитоекология с европейската. От 2002 г. преподавател) по Екология и опазване на околната среда в Биологически факултет на СУ „Свети Климент Охридски”. Има над 40 публикации в областта на фитоекологията, флористика, орнитология и др. Автор в новата Червената книга на растенията и природните местообитания в България. Проучвал буковите гори, черноморските дюни и степи, растителността на засолените терени, блатата по р. Дунав и др. Открил нови за България растения, птици, гъби и др. Активно ангажиран с опазването на природата – автор на планове за управление на защитени територии, инвентаризирал десетки НАТУРА 2000 защитени зони, автор на становища и експертизи относно проблеми за опазване на биологичното разнообразие, активен участник в кампании за спасяване на застрашени места по Черноморието, Дунавската равнина, планините и други красиви и ценни места в България.
„Считам, че дълг на учените пред обществото е да го алармират, когато знаят, че обществено богатство, каквото е и дивата природа, се унищожава и заграбва за частни интереси. Защото учените са преди всичко граждани и членове на това общество”.

Георги Йорданов

Роден в гр. Дряново. Живее в Свищов. Магистър Международни икономически отношения – Международни проекти.  в СА „Д. А. Ценов”.
Член на Българско дружество за защита на птиците, активен доброволец и служител в проект за информиране по въпросите за НАТУРА 2000. Учредител на Сдружение „Земя завинаги” Свищов и Председател на Управителния му съвет. Координатор за Северен централен регион за планиране по международен проект за обществено участие в устойчивото регионално планиране в Румъния и България. Инициатор и изпълнител на образователни дейности за деца, на скаутски походи и палаткови лагери в региона; организатор на редовни велопоходи, протестни шествия против АЕЦ „БелеНЕ”, както и на ежегодния Джулай морнинг на брега на р. Дунав.
Работи в общинска администрация Свищов на длъжност Главен експерт „Управление на проекти и Европейски въпроси”.
Георги е активен спортист – тренирал е хандбал, баскетбол, волейбол, футбол, стрелба, спортна гимнастика и плуване; Хобито му е риболов.

Петко Цветков

Роден в гр. Берковица. Биолог, завършил НПМГ и Биологически факултет на СУ «Климент Охридски» като магистър по Екология. Сред учредителите на Сдружение за дива природа Балкани и Председател на Управителния й съвет. Един от инициаторите на коалицията «За да остане природа в България».
Организирал и участвал от 1988 г. насам в над 20 кампании и проекти за опазване на природата в България и Европа; има 16 годишен професионален опит като ръководител проекти и консултант по екологична политика и планиране на управлението на природните ресурси и територии и богат практически опит в работа със структурите на гражданското общество на национално и Европейско ниво. Познава Европейското и националното законодателство и всички международни конвенции за опазване на природата и достъпа до информация.
От 7 години работи за Българска фондация Биоразнообразие и от три години координатор за Инициативата Европейски Зелен пояс и Натура 2000 в сътрудничество със Световния съюз за защита на природата, Франкфурстско зоологично дружество и Фондация Европейско природно наследство.
За Петко ЗЕЛЕНИТЕ в политиката е единствената алтернатива за развитието на България. Защото, при целия си опит и дългогодишна работа в природзащитата на най-високо ниво, не вижда друго средство да се противопоставим на клептокрацията в страната и да се борим за опазване на природата и правата на хората, освен програмата на ЗЕЛЕНИТЕ – и смята, че това е най-смисленотото и ефективно средство за постигане на каузата за чиста и приятна среда за живот.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Зелената точка в Плевен

27.06.2009

Зелената точка на  ЗЕЛЕНИТЕ премина през Плевен. Плевенчани се включиха с ентусиазъм в акцията ни „Разбий политическото статукво“ със Зелената топка:

Зелената то(п)чка в Плевен

Зелената то(п)чка в Плевен

Зелената то(п)чка в Плевен

За повече снимки от Зелената точка в Плевен виж тук

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »