Пловдив

Борислав Сандов
Мажоритарен кандидат на ПП “Зелените” в 16 МИР Пловдив градРоден е в Мадан, живял и учил в Смолян, а после на малки периоди в Пампорово, Асеновград, Пловдив, Поморие, Сл. Бряг. От есента на 2002 г. е в София
Учредител и председател на Университетски клуб за екология и Устойчиво развитие към СУ “Св. Климент Охридски” – UNECO. Организатор на протестите на студентите от 14 януари 2009 г. пред Народното събрание. Заместник-председател на Студентския съвет на СУ  “Св. Климент Охридски”. Участва в коалиция “България без цианиди”, в гражданска група “Да спасим Иракли”, в гражданска група за спасяването на Перелишкия дял на Родопите от застрояване. Активен природозащитник, член на НИС на Зелените.
В ЗЕЛЕНИТЕ го води надеждата за по-добър живот в България и вярата, че може да се промени нещо в положителен план.  ЗЕЛЕНИТЕ са за него лост за преобръщане на статуквото, шанс да отстоява на политическо ниво идеите си за природозащитно образование в долен, среден и горен курс.

Васил Иванов Къдринов
Водач на листата на ПП “Зелените” в 16 МИР Пловдив град


Живее в Пловдив, завършил немска гимназия в Пазарджик и СУ “Климент Охридски” с магистър по социология.  Парламентарен асистент към Европейския парламент от 2004 г. Програмен директор на Институт за зелена политика от 2006 г..
Васил има богат граждански, политически и парламентарен опит: член и координатор на обществения съвет при Комисията по въпросите на гражданското общество в Народното събрание (2001-2005), координатор на проект за създаване на училище “Втори шанс”, социолог към Българско сдружение за честни избори и граждански права (1995-1996), Член на координационния съвет на СДС в Пловдив (1990-1991), член на управителния съвет на клуб “Демокрация” – Пловдив (1989-1991), Политически затворник, осъден за антикомунистически и демократични възгледи, лежал в Окръжен затвор Стара Загора (1985-1986).
Член на Асоциация на асистентите в Европейския парламент, Институт за зелена политика, “Граждани за Рила”, Българско дружество за защита на птиците, Център Хана Аренд – София, Коалиция за честно управление, Сдружение за аграрни и екологични проекти ГЕО, Коалиция “България без цианиди”.
Вносител на редица петиции до комитета по петиции на Европейкския парламент, четири от които предстоят разглеждане, организира посещението на мисията на комитета по петиции на Рила и Челопеч през октомври 2008 г. Подготвил е 134 парламентарни въпроса до Европейската комисия и Европейския съвет, засягащи България. Лично ангажиран със защитата в ЕП на интересите на българските граждани и ценностите на зеленото движение.

Андрей Ковачев

Природоизпитател и планинар, биолог, изследовател на дивата природа, природозащитник, борещ се по всички фронтове – улични протести, дългосрочни кампании, петиции, становища, в експертни комисии, като представител на природозащитните организации в Брюксел, с европейските институции, с познаване на Европейското законодателство и активна работа с Европейската комисия, Европейския парламент и съвета на Европа.
Една от ключовите фигури в най-мощната коалиция от над 30 природозащитни организации в България “За да остане природа в България”, сред основните фигури в кампаниите за каскада Горна Арда, НАТУРА 2000, Иракли, Странджа, Витоша.
Андрей завършва специалност Екология в СУ “Св. Климент Охридски”. За дипломната си работа прави проучване, каквото досега не е правено в България – картиране на атмосферната чистота в район на София чрез лишеи, растящи по дърветата. Участва в 10-та Антарктическа експедиция, като докторант в Ботаническия институт на БАН.
Присъединява се от 1992 г. към “Зелени Балкани – София” (сега Сдружение за дива природа БАЛКАНИ), с които организира множество акции и кампании – за смяна на директора на зоопарка, срещу използването на отрови за борба с вълците, срещу изграждане на мотопистата в Кайлъка в Плевен, срещу нови ски писти в Кулиното над Пирин, срещу изграждането на път до стената на язовир Калин в Рила, срещу промяната в Закона за околната среда, наречена поправката Джерман/Скакавица.

Вера Петканчин

Родена в София. Завършва магистратура в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност Международни отношения. Специализирала е в Университета на Вермонт, САЩ и Университет Виадрина във Франкфурт на Одер, Германия. Говори английски и немски. Работила е като стажант към Американското посолство в България и Американската агенция за международно развитие. В момента работи в неправителствения сектор в сферата на образованието.
Активен участник в кампанията на природозащитните граждански организации „За да остане природа в България”, насочена към опазване на биоразнообразието и защитените територии на България – за запазване на Рила и района на Седемте рилски езера от срещу незаконното строителство на ски курорти. Организирала десетки граждански акции и прояви – шествия, концерти, изложби, информационни срещи и др. В свободното си време се занимава и с народни танци, туризъм и спортове, допринасящи за здравословен начин на живот. Има интерес към художествената литература и политологията.

Златина Станкова

Родена и израснала в София. Завършила е техникум по сладкарство.
Омъжена, с три деца. Има малък семеен бизнес.
Член на неправителствена организация – Клуб „Пълна Къща”към Асоциация Родители – клуб на многодетните семейства, който предлага взаимопомощ, бори се за правата на децата, семейството и най-вече на многодетните семейства. Член на инициативен комитет за решаване на проблемите с детските градини в Софийска община. Организатор е на няколко протеста на майки.
Инициирала е подписка за спасяване на българския език през пролетта на 2008 г., която за една седмица събира над 100 000 подписа, и допринася да се спре отпадането на закона за задължителното изучаване на езика в училищата.
Златина е сред организаторките на протестите от януари, 2009 г.
Активен участник в интернет форума BG mama.

ЗЕЛЕНИТЕ срещу презастрояването, искат повече природа

30.07.2009

ОТ БНР, Радио Пловдив

Партия ЗЕЛЕНИТЕ поиска на Родопите да бъде даден статут на природен парк. За това в подписка настояват 4 665 пловдивчани.

Още 3 петиции представиха днес в Пловдив ЗЕЛЕНИТЕ. Най-популярната е за забрана използването на цианиди и арсен в минната промишленост. Над 15 000 българи са се обявили за забрана на цианидите и арсена в мините. Такива изпозват компаниите «Челопечене Майнинг», Горубсо –Кърждали и мина на километри от село Поибрене.

Кампанията за чиста Марица са подкрепили 3015 пловдивчани, които приветстват идеята на Зелените минните предприятия по река Тополница да изградят свои пречиствателни станции.

Зелените са против презастрояването на Пловдив и сечта на дърветата.

На пресконференцията на ЗЕЛЕНИТЕ, в която взеха участие Васил Къдринов,  Георг Тупарев и Борислав Сандов,  бе представена и идеята за «зелени работни места»-според партията повече от 200 000 могат да са те в България предимно в областите-Енергетика, Строителство, Аграрно производство и туризъм. Те ще настояват пред народните представители за изменения в Закона за възобновяемите енергиини източници. Там могат да настъпят преференции за производителите на ел.енергия от слънцето, биомаса и вятър.

Още по темата:

Видео от ТВ Тракия, Пловдив

Пловдив24

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Зелената точка в Пловдив

02.07.2009

И градът под тепетата бе част от турнето на Зеления ни политически боулинг из цялата страна. Пловдивчани се включиха с охота в шоуто:

IMG_2587

IMG_2589

Още снимки от Зелената точка в Пловдив

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »