Пловдив област

Георг Тупарев
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 17 МИР Пловдив област


Роден в София. Следва биология, физика и математика в университета в Хайделберг (Германия). Работи в Европейската Лаборатория по Молекулярнана Биология (EMBL) до 1996 г. Отявлен критик на генетично манипулирани растения и животни и консултант при създаването на първите немски ограничителни закони и разпоредби в тази област. Като член на “Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe – AEGEE” е един от инициаторите на студентското движение срещу възродилия се антисемитизъм, участва активно в студентски движения срещу генетично манипулирани растения и срещу ядрена енергетика. Един от учредителите на академичното дружество “Academia Naturalis” и на “Сдружението за Енергийна Култура”, българската секция на дружеството “EUROSOLAR”. В момента е част от работата за създаването на български център за лекуване и рехабилитация на нервно-мускулни заболявания. Автор на политически публикации в българския и немския печат, публикувал в реномирани международни списания в областите на информатиката, молекулярната биология и астрономия. Изнася доклади на научни конференции в САЩ, Германия, Франция и Израел. Участник в множество политически кампании и медийни прояви. Говори английски, немски, холандски и руски. Женен с един син.
Искам да помогна със своя опит и идеи за конкретизирането на нуждата от промяна в България в области като икономика, наука и образование, здравеопазване и социална политика, както и външна политика и международни отношения. Основен момент в такава политика би било създаването на „зелени” работни места – стратегия за дългосрочно излизане от кризата.

Елица Аксева

Магистър по Междунарадни икономически отношение в УНСС София и по Европейски науки в „Европа Колег“, Германия. Понастоящем работи към Европейската комисия в Брюксел, Дирекция „Разширяване“.
Специалист по европеистика, стратегическо планиране и финансови анализи. Владее английски, немски, френски и руски език.
Убеден природозащитник.

Валери Георгиев

Роден през 1969 г. в гр Попово.
Завършил средно образование в Механо техникум. Живял е в Разград и София.
Работил е в БДЖ, в строителството и в транспорта. В момента е частен таксиметров шофьор.
Активен подръжник на идеята «Ин витро» процедурата  да стане национална политика и за първо и второ дете шест опита да бъдат безплатни.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »