Шумен

Мариана Стоянова
Мажоритарен кандидат на ПП “Зелените” в 30 МИР Шумен

Родена е във Варна. Работи с неправителствения сектор от 2002 г. в управление на проекти за устойчиво развитие и подпомагане на гражданското общество.
Активен природозащитник, ангажирана с протести, подписки, шествия за защита на природата. Подкрепя каузата на ЗЕЛЕНИТЕ, защото отговаря на потребността от алтернатива на сегашното устройство в България. Приоритетни за нея са: устойчивия транспорт и туризъм и създаването на “зелени” работни места в тези сектори; интегрирания подход за управление на черноморския басейн, недопускане на ограничаването на гражданските свободи; стимулиране на децентрализацията на промишлеността на основата на новите технологии, постигнати със средствата на общността и деверсификация на енергийните доставки чрез ефективни технологии в областта на ВЕИ.
Всички хора имат еднакъв потенциал, но в различна степен са го развили, респективно са го проявили. Разликата е в осъзнаването, че СЕГА е важния момент; всичко се променя; има знайни и незнайни причини за случващото се, от нас зависи какво ще се случи в бъдеще.
Личен девиз: Няма път към щастието, щастието е пътят.

Mария Атанасова Христова
Водач на листата на ПП “Зелените” в 30 МИР Шумен

Родена във Варна. Завършва Технически Университет, Варна, специалност Компютърна Техника и Технологии. От 2002 г. работи като системен програмист и дизайнер на печатни платки.
Участва активно в гражданското пространство на Варна за защита правата на децата, еко-системата на града и утвърждаване на гражданските права на хората. Член на Инициативен Комитет на Родители и Граждани – Варна, за подобряване на жизнената среда на децата в общинските детските градини и за създаване на алтернативни форми на обучение и социализация на децата.
Мария е активист в кампаниите срещу експеримента с флуорираното мляко за варненските деца, срещу изсичането на градинката Севастопол, за възстановяване на понеделничния пазар като зелена градска зона; участва и в работни групи за преговори с Общинска администрация и Общински Съвет – Варна.
Щастливо омъжена, с едно дете. Член на ПП ЗЕЛЕНИТЕ.
Всяка кауза, която утвърждава гражданските ни права, повишава културата ни на живот и себеосъзнаване, защитава природата от увреждащи въздействия и внася чистота и хармония в ежедневието, считам за своя.

Константин Дичев

Роден в с. Красен дол, Област Шумен. Завършва Висшето си образование във ВИЗВМ Стара Загора, сега Тракийски университет, специалност Зооинженерство.
От 1995 г. до 2008 г. работи във ФПС “Зелени Балкани” по различни проекти и програми, свързани с консервация на видове и местообитания и участие в кампании за защита на природата:
Кампания България без цианиди и устойчиво управление на подземните богатства,
Кампания за охрана на горите,
Кампании за незаконното строителство и концесии на ски зоните на Пирин, Рила, Родопите,
Кампания за презастрояване на Черноморието.
Живее в гр. Нови пазар.

Александър Асенов

Завършва право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
От 1997 г. работи като адвокат и специализира европейско право, екологично право и защита правата на човека.
Живее в гр. Варна
Участва като ръководител, лектор и експерт в десетки проекти в цялата страна, насочени към прилагане на принципите на устойчивото развитие.
През последните 10 години се ангажира активно, като консултант и защитник – адвокат на страната на обществеността по над 250 случая и съдебни дела за борба срещу дейности увреждащи околната среда.
Във връзка с това е защитавал множество местни и национални природозащитни и правозащитни организации, обществени комитети и отделни граждани в борбата им срещу непрозрачността и корупцията в публичния сектор и срещу реализирането на незаконни и увреждащи околната среда инвестиционни дейности.
Като лична кауза приема борбата срещу незаконното строителство и унищожаването на природата в уязвими територии и специално по черноморското крайбрежие.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »