Силистра

Кристина Димитрова
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 20 МИР Силистра


Родена в София. Магистър по българска филология и английска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Един от координаторите на кампания “Да спасим Иракли, съорганизатор на 9-месечното гражданско присъствие пред Министерски съвет всеки четвъртък сутрин в подкрепа на въвеждането на еко-мрежата от защитени зони НАТУРА 2000. Организатор на голяма част от градските прояви на гражданските движения с най-различен характер: протести, граждански присъствия, бдения, шествия, хепънинги, изложби, концерти и др.
Винаги е вярвала, че зеленото е много повече от опазване на видовете и околната среда – това е приемане на различното, осъзната грижа за света наоколо и живите му обитатели – одушевени или не; съобразяване с личното пространство и свобода на другите.
Страстен почитател на независимото и нискобюджетното кино – европейско и азиатско; на рок-музика, джаз, барок, етно и др. Любими режисьори: Кшиштов Кешловски, Кшиштов Зануси, Ким Ки Дук, Ингмар Бергман, групата Монти Пайтън и др.
“За Бога, разберете, хора! Нека не правим така, че природата да съществува въпреки нас – тя така или иначе го прави и е по-силната, слава Богу! Нека никога не забравяме, че живеем от Нея – Тя е нужна нам, не обратното – каквото и да си въобразяваме. Ние сме просто един от видовете, не бива да останем единствения“.

Петър Йовев

Роден е в град Самоков. Магистър Финанси в Стопанска Академия „Д. А. Ценов”, Свищов.
Работил е като Счетоводител, Консултант по внедряване на софтуер за управление на ресурси на предприятия и като Бизнес Анализатор. Притежава технически умения в сферата на езици за програмиране, бази данни и бизнес софтуери. Има предишен опит в селското стопанство като производител на картофи.
В свободното си време се занимава с инвестиции с ценни книжа, рисува, пътува, играе шах, кара мотор, гледа филми и театрални постановки, живее без телевизия и масова преса и се осведомява за живота, България и Света от интернет и разговори. Обича директния контакт, както и срещите с хора от други култури. Впечатления за добро съжителство на хората с природата добива през периода, в който живее в Дъблин, Ирландия.
Застъпник е за идеята за превъзпитаване на обществото с цел преобразяване на условията в които живеем чрез информираност и развиване на културни навици. Бори се за граждански контрол над органите, които отговарят за спазването на правилата и законите чрез развитие на активно гражданско съзнание и общество.
В Зелените припознава възможността за борба със съществуващото статукво в държавата, а именно, безрезултатното управление от едни и същи хора от 20 години, възможност за прилагане на нови подходи в образованието, промени в данъчното законодателство, борба с безочливото отношение към природата от бизнеса.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

ЗЕЛЕНИТЕ в Силистра представят програмата си и очакват срещи с гражданите

26.06.2009

На 28 юни, неделя, от 12 ч. на входа на Дунавската градина, близо до тревните площи, кандидатите за народни представители в 41во Народно събрание от политическа партия ЗЕЛЕНИТЕ Кристина Димитрова – водач на листата и мажоритарен кандидат и Петър Йовев ще представят основните акценти от програмата си. На това място те откриват предизборния си информационен щанд, където ще очакват всеки ден срещи с гражданите. Той ще бъде отворен целодневно до 4 юли, събота, включително – последния ден преди изборите.
ЗЕЛЕНИТЕ призовават гражданите да подкрепят и двете им подписки в защита на природните паркове Странджа и Витоша, застрашени от унищожително застрояване с мащабни курортни комплекси – в линията на основните акценти от програмата им за защита на българското природно богатство и жизнени ресурси.
Заповядайте, очакваме Ви!

За контакти:
Кристина Димитрова: 0887 96 58 69
Петър Йовев: 0886 83 90 08

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »