Сливен

Гиргина Николаева Даскалова
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 21 МИР Сливен

Родена в Сливен. Магистър по биология, завършила в ПУ “П.Хилендарски”. Работила като експерт орнитолог и еколог в РДГ-Сливен, в Дирекцията на Природен Парк “Сините камъни” и като доброволец в дейностите и кампаниите на Българското Дружество за защита на птиците. Активен природозащитник, един от най-ревностните радетели за опазването на околната среда и биологичното разнообразие в Сливенския и Ямболския край.  С решителна роля за спасяването на естествената растителност по течението на р.Тунджа. Има и активно участие в разработването на План за управление на тази защитена територия, както и на редица други защитени територии из цялата страна и проведени редица успешни природозащитни акции и кампании –за опазване на девствените гори в Сливенската планина, за опазване на белия щъркел и на царския орел, за блокиране изграждането на опасен инсинератор в гр.Сливен и др. Ръководител на голям брой научни и природозащитни проекти свързиани с опазването на птиците и местообитанията.Активен участник-експерт в създаването на националната екологична мрежа- Натура-2000. Член на Националния съвет на ПП ”Зелените“

Калоян Раев

Роден в Сливен през 1981 г., магистър по информатика, специализация “Био и медицинска информатика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, работи като програмист. Калоян е активен природозащитник, сред създателите на “Граждани за Рила”, сред учредителите на ЗЕЛЕНИТЕ и съпредседател на местната организация Оборище. През зимата е запален скиор, като предпочита практикуването на алтернативните форми на ски спорт, член на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС). През лятото обича да се придвижва с колело в града и подкрепя инициативите на сдружението „Велоеволюция“.
Като кандидатура в листата на ЗЕЛЕНИТЕ, той ще се стреми към отстояване на свободата на гражданите, съхраняване и възстановяване на природата, подобряване на благосъстоянието на гражданите чрез устойчиви екологични практики, стимулиране на предприемачеството в устойчив бизнес.
Движеща сила за участието ми в природозащитното движение са любовта към природата, свободата и вътрешното усещане за извършена несправедливост. Включих се в учредяването и дейността на ЗЕЛЕНИТЕ заради убеждението ми, че за решаването на социалните и екологични проблеми, за които се боря, е нужно реално политическо представителство.

Виктор Даков

Роден в Казанлък на 9 октомври 1976 г. Завършва средното си образование в Стара Загора – гимназия с изучаване на руски език и литература “Максим Горки” и езикова гимназия “Ромен  Ролан” с изучаване на английски език.
През 2001 г. се дипломира като като лекар по дентална медицина в Медицинска Академия София, Стоматологичен факултет.
От 2003 година развива частната си практика в гр. Стара Загора, управител  е на ГППСП “НевиДентал” ООД с три кабинета.Преминал е десетки квалификационни курсове по професията в страната и чужбина.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Зелената точка в Сливен

02.07.2009

Не пропуснахме и в Сливен да разбием кеглите на политическото статукво със Зелената топка:

IMG_2543

IMG_2556

Още снимки от Зелената точка в Сливен

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »