София област

Петър Йовев
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 26 МИР София област


Роден е в град Самоков. Магистър Финанси в Стопанска Академия „Д. А. Ценов”, Свищов.
Работил е като Счетоводител, Консултант по внедряване на софтуер за управление на ресурси на предприятия и като Бизнес Анализатор. Притежава технически умения в сферата на езици за програмиране, бази данни и бизнес софтуери. Има предишен опит в селското стопанство като производител на картофи.
В свободното си време се занимава с инвестиции с ценни книжа, рисува, пътува, играе шах, кара мотор, гледа филми и театрални постановки, живее без телевизия и масова преса и се осведомява за живота, България и Света от интернет и разговори. Обича директния контакт, както и срещите с хора от други култури. Впечатления за добро съжителство на хората с природата добива през периода, в който живее в Дъблин, Ирландия.
Застъпник е за идеята за превъзпитаване на обществото с цел преобразяване на условията в които живеем чрез информираност и развиване на културни навици. Бори се за граждански контрол над органите, които отговарят за спазването на правилата и законите чрез развитие на активно гражданско съзнание и общество.
В Зелените припознава възможността за борба със съществуващото статукво в държавата, а именно, безрезултатното управление от едни и същи хора от 20 години, възможност за прилагане на нови подходи в образованието, промени в данъчното законодателство, борба с безочливото отношение към природата от бизнеса.

Албена Симеонова

Албена Симеонова е земеделски производител от с. Любеново, община Никопол. Произвежда биологична продукция – грозде, пшеница, ечемик, овес, царевица, слънчоглед, люцерна. Обработва повече от 5000 дка земеделска земя.
Председател е на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие. Завършила е Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски”.  Има следдипломни квалификации „Управление на околната среда” и „Агроекология” в Бъркли, Калифорния, САЩ.
Основател е на Зелената партия в България и на СДС – 1989 г.
Носител е на международната екологична награда “Goldman” – 1996 г. и на наградата на UNEP – 1997 г.
Член е на коалицията „БелеНЕ” и се бори против строежа на АЕЦ Белене от 1990 г.
Доброволец на Greenpeace.
Един от лидерите на протестите на фермерите срещу убийствената политика на правителството по отношение на българското земеделие.
Обучава фермери и води кампания за увеличаване на площите, заети с биологично земеделие в България, която е на последно място в Европа в този отрасъл.
Ще настоява следващото народно събрание да регламентира разрешаването на малките фермери да преработват селскостопанската си продукция в собствените си ферми.
Основната дейност извън селскостопанската е работата в общините за внедряване на биоразградимите торбички в търговската мрежа.
Помага за инсталирането на ВЕП – фотосоларни, вярърни генератори и енергия от биомаса отново на общинско равнище.
Има син на 10 години.

Бойко Вълчев

Роден в София. Завършва две специалности в УНСС – „Международни отношения” и „Право”. Владее английски, френски, италиански и руски. Женен, с едно дете.
Преподавател по „Външна политика на България” и „Европейска интеграция” в УНСС, участник в редица научни проекти, автор на публикации за европейската интеграция, миграционните процеси в съвременния свят и климатичните промени.
Горещ защитник на дивата природа и културното богатство на България. Убеден е, че презастрояването по планинските курорти и бетонирането на морската ни ивица отнемат от привлекателността на страната ни. Застъпва се за развитие на екотуризъм, който да облагодетелства максимално широк кръг от частни хотели и предприемачи в планинските райони, а не единични собственици на мегакомплекси.
В свободното си време обича да чете книги, да се скита по планините, да бере гъби и най-вече да си играе с малката дъщеря.

Стоян Христов


Роден е в сгушеното в полите на Стара Планина село Осойца. От 1996 г. живее в София. Работи в областта на компютърните технологии и разработването на софтуер. Интересува се живо от икономика. Притежава няколко декара земеделска земя, която обработва заедно със семейство му. Допада му селската работата, с нея разнообразява претъпканото му с високи технологии ежедневие.

Харесва народна музика, част е от група за народни танци „Бъди Желан“. Завършил е  курс за „воден спасител“ към Български червен кръст. Участва в зелените протести в подкрепа на Странджа, Рила и много други природни обекти.

“При Зелените ме доведе гнева, породен от беззаконието и своеволието на така наречените „инвеститори“. Включих се в организацията на партията, защото искам да живея в една подредена държава, а живота ме е научил че когато искам нещо да се случи трябва да дам всичко от себе си.“

Събрание на местните организации на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в София

29.09.2009
В събота, 03.10.2009 г.,от 14:00 ч. ще се проведе среща на местните организации на ПП ЗЕЛЕНИТЕ от София, на която ще бъде взето решение за участието на партията в предстоящите местни избори.Каним всички желаещи членове от тези организации да присъстват, за да изразят личната си позиция по въпроса.
Очакваме всяка местна организация да има готовност и да излъчи свой представител за Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ.
Събранието ще се проведе в „Творилница за вълшебства” на ул.Владайска № 79, до „Руски Паметник”.
В събота, 03.10.2009 г.,от 14:00 ч. ще се проведе среща на местните организации на ПП ЗЕЛЕНИТЕ от София, на която ще бъде взето решение за участието на партията в предстоящите местни избори.
Каним всички желаещи членове от тези организации да присъстват, за да изразят личната си позиция по въпроса.
Очакваме всяка местна организация да има готовност и да излъчи свой представител за Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ.
Събранието ще се проведе в „Творилница за вълшебства” на ул.Владайска № 79, до „Руски Паметник”.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »