София – 23 МИР

Деница Петрова
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 23 МИР София

Деница Петрова
Родена във Варна. Завършила е Социология.
Преподавала е екологично образование в САЩ. Сега е ангажирана с проекта “Училище за природа” в с. Влахи – за интерактивно екологично образование.
От 2005 г. е доброволец за Грийнпийс, а от 2008 г. е официално лице за връзка на Грийнпийс за България.
Говори английски и испански.
Работи в областта на енергетиката и околната среда. Извършва проучвания на енергийния сектор, уранодобива, възобновяемите енергийни източници, изследва урановите мини. Участва в анти-ядрената кампания срещу АЕЦ Белене, един от учредителите на Института за зелена политика.
Основател и съпредседател на ПП «Зелените».
Нейната цел е да работи за налагане на зелените идеи и на европейско, и на национално ниво, да можем да участваме в решенията, които се вземат за квартала ни, за града, за страната ни.
Причините, поради които реших да се занимавам с политика: несъгласието ми с начина, по който се управлява страната ни и вътрешната ми невъзможност да гледам пасивно как се унищожава това, което най-много обичам в България — природата.
Гражданската активност за мен е осъзната кауза –  начин да постигнем по-добро управление и контрол върху институциите. Наша, на гражданите, е задачата да го постигнем, а не да чакаме «месията», който всичко ще постави на мястото.

Бойко Вълчев
Бойко Вълчев
Роден в София. Завършва две специалности в УНСС – „Международни отношения” и „Право”. Владее английски, френски, италиански и руски. Женен, с едно дете.
Преподавател по „Външна политика на България” и „Европейска интеграция” в УНСС, участник в редица научни проекти, автор на публикации за европейската интеграция, миграционните процеси в съвременния свят и климатичните промени.
Горещ защитник на дивата природа и културното богатство на България. Убеден е, че презастрояването по планинските курорти и бетонирането на морската ни ивица отнемат от привлекателността на страната ни. Застъпва се за развитие на екотуризъм, който да облагодетелства максимално широк кръг от частни хотели и предприемачи в планинските райони, а не единични собственици на мегакомплекси.
В свободното си време обича да чете книги, да се скита по планините, да бере гъби и най-вече да си играе с малката дъщеря.
„Земята е твърде красиво място, за да бъде унищожено от нашата немърливост. Като учен вярвам в предупрежденията, че климатът на Земята ще стане непоносим за нашите деца и внуци, ако не променим начина си на живот. Тъжно ми е, че много хора, включително и политици, не се вълнуват от такива проблеми, по-лесно им е да ги отрекат или пренебрегнат. Включих се в Зелените, защото не искам детето ми след години да пита защо съм гледал какво се случва и съм бездействал.”
Девиз: Не търси идеалния човек, опитай се да бъдеш такъв за някого.

Юлия Йорданова
Юлия Йорданова
Родена в Добрич, завършила е Биология в СУ “Св. Климент Охридски”.
Още от студентските си години става член на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, където работи 3 години по проект за маркиране с микрочип на кафявите мечки, отглежадни на затворено, както контрол на популацията им. По това време придобива  административен  и организационен опит, контактува  с много държавни и местни институции.
От 1999 г. много активно работи за популяризиране на доброволчеството  в България. Учредител и член на управителния съвет на Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес-България.
От 2003 г. е координатор на проект за разработване на екологичен, образователен и демонстрационен център в с. Влахи, община Кресна.
От 2006 г. е член  на консултативния съвет към НП Пирин.

Ивайло Стоименов
Ивайло Стоименов
Роден в София. В момента е докторант в катедра „Комуникация и връзки с обществеността” в СУ „Св. Климент Охридски”. Завършва програмата за развитие на младежки лидери в Югоизточна Европа на Колежа на Европа и асоциация TRANSFUSE; участва в Трети социален, културен и хуманитарен комитет на Общото събрание на ООН като първият в историята младежки делегат на България.
PR координатор и член на Изпълнителния съвет на Студентския съвет на Софийския университет, основател и председател на Младежката организация на Дружеството за ООН в България. Иво е един от организаторите на протеста от 14 януари, 2009 г.
Член на Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ.
Хобитата му са футбол, боди билдинг, рок музика, фантастична литература, колекционира шалчета на футболни отбори и бирени халби. Ивайло е най-успешният състезател в историята на ТВ предаването „Минута е много” като през 1996 и 1998 е трикратен и годишен победител с теми футбол и история.

Ирена Цокова
Ирена Цокова
Родена е в гр. Видин. Завършва висше образование във С.А. „Д. А. Ценов”, Свищов, специалност „Икономика и управление на промишлеността”. Има над 10 години трудов стаж като икономист.
ПП „Зелените” я привлича с различния начин на своето създаване, от средите на зараждащото се гражданско общество в България, с каузата си за опазване на природата, идеите си за защита на гражданските права, демократичната си структура и интересните си и стойностни хора. От тогава са и участията и в протести и подписки на ЗЕЛЕНИТЕ за защита на природата и гражданските права. Като едно от „децата на демокрацията в България”, разочарована от резултатите на българския преход от тоталитаризъм към демокрация, тя вижда в ЗЕЛЕНИТЕ свежата глътка въздух, която може да подпомогне изграждането на гражданско общество и нормализирането на политическия климат в държавата.

Валентин Панайотов
Валентин Панайотов
Роден  и израснал в Сливен, живее в София.
Има техническо образование.В сферата на екологията работи повече от 10 години като член на неправителствената организация „За Земята”.
Един от учредителите на  ПП „Зелените”, активен природозащитник.
Женен, с едно дете.

3 коментара по “София – 23 МИР”

 1. roska каза:

  Не смятам, че рожденната дата е критерий за компетентсност,както всъщност са доказали и нашите „политици“ с доста дълга история,за съжаление обаче доста посредствена.
  Представянето на кандидатите показва,че това са хора,които и без принадлежност към партия са защитавали Земята и хората.
  Много ми се иска обаче,ако можете да дадете данните са разултатите на „зелените“ на парламентарните избори, с които разполагате.
  Много от моите познати щяха да гласуват за вас, знам и за хора в чужбина, които ви подкрепят и някак си ми се струва,че сегашните резултати не са реалните.
  Борбата обаче продължава и се надявам да се виждаме пак за защита на гражданските си права и на природата!

 2. Александия каза:

  Радвам се да открия толкова много съвпадения между вашите и моите нагласи и виждания.Толкова е хубаво, че ви има.

 3. Mila каза:

  Bih glasuwala za Zelenite, no biografiite sa mnogo bedni na informacia ot gledna tochka na dati, wkl. i godini na razhdane. Ako se wliza w politikata njama mjasto za sueta. Pozdrawi i uspeh!

Вашият коментар