София – 24 МИР

Ясен Атанасов
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 24 МИР София

Ясен Атанасов
Роден в София. Завършва Културология в Софийския университет, специализира философия и история на изкуствата в Милано и културен мениджмънт в Париж. Автор на “Книга” (по-скоро поезия, 1993), “Хтон” (по-скоро проза, 1996 и 1999), „Онези часове до изгрева” (технопиеса, 2001), “Неща” (Горчива книга, 2005). Един от основателите на легендарното списание за литература и други наслади “Ах, Мария”. Куратор и продуцент на феста “Поезия & Електронен авангард” (София, 2000). Носител на наградата на Съюза на българските журналисти за 2007. От 2008 г. артистичен директор на феста СОФИЯ: ПОЕТИКИ.
Сценарист и режисьор на документалния филм „Приказки от брат Вим” (TV7), посветен на култовия немски режисьор Вим Вендерс, официална селекция на фестивала „Златната ракла”’2007
Носител на годишната награда на Съюза на българските журналисти за 2007.
Ясен е широко скроена личност, формирана под знака на любовта към природата, живееща според принципа, че когато нещо не ти харесва, е по-добре да се захванеш и да го оправиш, вместо да се оплакваш. Затова и е в ЗЕЛЕНИТЕ. Политиката за него е отваряне, а не затваряне на възможности.

Генади Кондарев
Генади Кондарев
Роден в София, живял и израснал в Казанлък, завършил Международни икономически отношения в Пловдив и Финанси в УНСС, София. Магистърската му теза е на тема „Възобновяеми енергийни източници – държавна политика и финансиране“. Работи като експерт Възобновяеми енергийни източници по проекти за възобновяеми енергии.
Генади участва в кампанията за налагането на европейската екологична мрежа Натура 2000, целяща спиране на изчезването на видовете от лицето на континента до 2010 г.
Вижда  реален шанс да се наложит зелените принципи в политиката или съществуващите политически субекти да бъдат принудени да приемат тези принципи.
Убеден е, че устойчивото развитие е формулата за по-добро бъдеще на света и че доскоро смятаното за немислимо съчетание на икономически напредък и опазване на околната среда е единственият ни шанс за оцеляване.
Мото:
Не бягайте от политиката! Важно е да знаете кой управлява държавата и доколко сами предопределяме съдбата си.
Да наложим зелените принципи в политиката.
Можем да запазим Природата, без да жертваме съвременния си начин на живот.

Евгения Аврамова
Евгения Аврамова
Родена в София. Завършва магистърска степен по Право, специализация Публична администрация в СУ «Св. Климент Охридски».
Евгения “Жожо” мечтае повече хора да бъдат човеци – за това се иска много енергия, хъс, повечко разум и по-малко отпускане на страстите. Плаши се от нежеланието на хората да се информират, да четат и да се вслушват в неизказаното, от нежеланието им да се борят, от стремежа им всичко да става мирно, кротко, без много шум и внимателно, за да няма много обидени.
Жожо е рисува, свири на китара, обича историята, приказките, легендите, митовете, фантастиката, фентъзито, Толкин, Зелазни, Дъглас Адамс, Кърт Вонегът, Клифърд Саймък, Ван Хюлик, Ван Гог, Моне,. Обича музиката, по-често слуша хардкор, метъл, пънк, фънк, ска, етно и рейв. Мечтае да стана режисьор в алтернативното кино. Един от хората, създали радиото с много музика и без реклами (zemlianka.org).

Вера Петканчин
Вера Петканчин
Родена в София. Завършва магистратура в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност Международни отношения. Специализирала е в Университета на Вермонт, САЩ и Университет Виадрина във Франкфурт на Одер, Германия. Говори английски и немски. Работила е като стажант към Американското посолство в България и Американската агенция за международно развитие. В момента работи в неправителствения сектор в сферата на образованието.
Активен участник в кампанията на природозащитните граждански организации „За да остане природа в България”, насочена към опазване на биоразнообразието и защитените територии на България – за запазване на Рила и района на Седемте рилски езера от срещу незаконното строителство на ски курорти. Организирала десетки граждански акции и прояви – шествия, концерти, изложби, информационни срещи и др. В свободното си време се занимава и с народни танци, туризъм и спортове, допринасящи за здравословен начин на живот. Има интерес към художествената литература и политологията.

Найден Чакъров
Найден Чакъров
Роден в София. Дипломиран биолог с магистърска степен от Университет Фридрих Шилер, Йена, Германия. Член на групата по Полярна и Орнито-Екология към Института по Екология, Университет Йена. Пристрастията му са екологията и еволюцията.
Найден се занимава със зелена политика в широк контекст. Целта му е изработването на политики насърчаващи възникването на общности по интереси и произхождащата от тях постоянна гражданска активност, което ще повиши динамиката на развитие на ЕС и на евроинтеграция на България.
“Имам силен академичен интерес към приложната екология и еволюция. Старая се да обогатявам постоянно общата и специфичната си култура и смятам, че това е необходимо при всеки. Според мен е жизнено важно нивата градивна критичност да не се занижават за никого. Имам навика да се вслушвам и доразвивам чужди аргументи. Обичам да работя в екип и често защитавам консенсусни решения.”

Росен Цонев
Росен Цонев
Роден в гр. Плевен. От 1998 г. магистър по „Екология” в Софийския Университет „Свети Климент Охридски”. Защитава през 2003 г. докторска дисертация върху флората и растителността на Средна Дунавска равнина, като въвежда нов за България метод за класификация на растителните съобщества, широко прилаган в страните от ЕС. С това се подпомага интеграцията на българската фитоекология с европейската. От 2002 г. преподавател) по Екология и опазване на околната среда в Биологически факултет на СУ „Свети Климент Охридски”. Има над 40 публикации в областта на фитоекологията, флористика, орнитология и др. Автор в новата Червената книга на растенията и природните местообитания в България. Проучвал буковите гори, черноморските дюни и степи, растителността на засолените терени, блатата по р. Дунав и др. Открил нови за България растения, птици, гъби и др. Активно ангажиран с опазването на природата – автор на планове за управление на защитени територии, инвентаризирал десетки НАТУРА 2000 защитени зони, автор на становища и експертизи относно проблеми за опазване на биологичното разнообразие, активен участник в кампании за спасяване на застрашени места по Черноморието, Дунавската равнина, планините и други красиви и ценни места в България.

Вашият коментар