Стара Загора

Петко Ковачев
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 27 МИР Стара Загора


Роден на 26 юни 1966 г. в Стара Загора.    Завършил ВИИ „Карл Маркс“ (сега УНСС).    Има квалификации за посредничество при сделки с недвижима собственост, оценка на инвестиционни проекти, ОВОС, икономика на околната среда, финансово посредничество при проекти за околна среда, мониторинг на международните финансови институции и на европейските структурни политики и фондове.
Работил е в НД „Екогласност“, Информационния и учебен център по екология и Института за зелена политика. , Банкуоч – мрежа за мониторинг на международните финансови институции.
През годините е участвал, като лектор в над 100 срещи и събития, организирани от или с участието на Световната банка, ЕБВР, ЕИБ, Европейската комисия, Европейския парламент, международни организации като Приятели на Земята, Европейското екологично бюро, Грийнпийс, Конфедерацията на европейските профсъюзи; постоянен участник в Диалога между ГД „Околна среда“ на Европейската комисия и гражданските организации.
Един от създателите на Блулинк – информационната мрежа на гражданското общество в България.
Автор и съавтор в проучвания за инвестициите на Световната банка, анализи на ядрената енергетика в централна и източна Европа, използването на  предприсъединителните и структурните фондове на ЕС, достъпа до информация и участието на гражданите,  нефтопровода „Бургас – Александруполис“и др. Има интервюта и публикации в медии в Германия, Англия, Австрия, Чехия, Швейцария, Унгария, Гърция, Латвия, Литва, Македония, Румъния и др.
Основател и съпредседател на ПП ЗЕЛЕНИТЕ.

Виктор Даков

Роден в Казанлък на 9 октомври 1976 г. Завършва средното си образование в Стара Загора – гимназия с изучаване на руски език и литература “Максим Горки” и езикова гимназия “Ромен  Ролан” с изучаване на английски език.
През 2001 г. се дипломира като като лекар по дентална медицина в Медицинска Академия София, Стоматологичен факултет.
От 2003 година развива частната си практика в гр. Стара Загора, управител  е на ГППСП “НевиДентал” ООД с три кабинета.Преминал е десетки квалификационни курсове по професията в страната и чужбина.

Генади Кондарев

Роден в София, живял и израснал в Казанлък, завършил Международни икономически отношения в Пловдив и Финанси в УНСС, София. Магистърската му теза е на тема „Възобновяеми енергийни източници – държавна политика и финансиране“. Работи като експерт Възобновяеми енергийни източници по проекти за възобновяеми енергии.
Генади участва в кампанията за налагането на европейската екологична мрежа Натура 2000, целяща спиране на изчезването на видовете от лицето на континента до 2010 г.
Вижда  реален шанс да се наложит зелените принципи в политиката или съществуващите политически субекти да бъдат принудени да приемат тези принципи.
Убеден е, че устойчивото развитие е формулата за по-добро бъдеще на света и че доскоро смятаното за немислимо съчетание на икономически напредък и опазване на околната среда е единственият ни шанс за оцеляване.
Мото:
Не бягайте от политиката! Важно е да знаете кой управлява държавата и доколко сами предопределяме съдбата си.
Да наложим зелените принципи в политиката.
Можем да запазим Природата, без да жертваме съвременния си начин на живот.

Димитър Кауков

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

НДСВ купува гласове в Стара Загора срещу 8 литра бензин

03.07.2009

Огромно задръстване предизвика „безплатното“ раздаване на бензин от страна на НДСВ на гражданите на Стара Загора на 2 юли 2009 г. По инициатива на областната управителка г-жа Мария Нейкова, на бензиностанция на изхода на града в посока Казанлък, са раздавани безплатно по 8 литра безнин с призив да се гласува с бюлетината на НДСВ.

За това беше уведомен от граждани мажоритарният кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Стара Загора, Петко Ковачев, който смята за свое задължение да уведоми широката общественост за този арогантен акт на търговия с избирателни гласове.

ЗЕЛЕНИТЕ категорично се обявяват срещу всякаква нелигитимна форма на повлияване на изконното право на гражданите да избират свободно своите представители. Вярваме, че гласът на българските граждани струва повече от 16 лева, колкото е приблизителната цена на 8 литра гориво.
Искаме да подчертаем за пореден път, че изборът на хората не е свободен и информиран, благодарение на редица ограничения като недопускане на малки и “неплатежоспособни” партии до медиите, корпоративния вот, всяването на страх у избирателите, директното купуване на гласове, се казва в изявление на Петко Ковачев за медиите.

Надяваме се, че показното купуване на гласове в Стара Загора няма да бъде подминато и широката общественост ще бъде информирана за това своеволие от страна на НДСВ и техните партньори.

Зелената точка в Стара Загора

02.07.2009

Зелената ни топка бе приета с огромен ентусиазъм от хората, чийто любим футболен отбор „Берое“ играе в зелени екипи /Успех в „А“ група!:-)/

IMG_2567

IMG_2579

IMG_2580

Още снимки от Зелената точка в Стара Загора

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »