Търговище

Александър Христов
Водач на листата на ПП “Зелените” в 28 МИР Търговище


Роден във Варна.  По образование е софтуерен инженер. Работи като системен програмист.
Сред активистите за спиране на скандалния експеримент за профилактика на деца с флуорно мляко, започнал във Варна. Участва в акциите по спасяването на единствената по рода си градинка Севастопол, в центъра на града.
„Няма невъзможни неща, има граници на възможностите ни, които сами определяме.
Затова съм със ЗЕЛЕНИТЕ.”

Проф. Никола Николов

Роден през 1946 г. в Еленския балкан. Завършва Художествената академия със специалност приложна графика. Близо 20 години работи в БНТ, където създава графичният образ на почти всички основни рубрики и предавания добре познати на зрителите („По света и у нас”, „Новини”, „Вчера, днес, утре” и т.н.). Има повече от 350 публикации във водещи световни каталози, издания, участия в международни изложби, редица отличия, автор е на няколко откупени постоянни експозиции по света. Носител на повече от 30 награди от престижни конкурси в цял свят,  три от които от ООН, Ню Йорк. През 1988 г. получава Диплом и медал за мир от ООН на тема: “Защита правата на човека и запазването на световния мир”. Носител и на редица европейски престижни награди за мир, защита на правата на човека и защита на природата. От 1991 г. преподава във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, Професор по графичен дизайн.
Природолюбител и природозащитник, сговорчив и неконфликтен, безкористен и честен човек, непримирим към непрофесионално отношение в графичния дизайн, взискателен за чистота и естетика в това изкуство, формиращо графичната култура на човечеството. Отраснал сред природата, цял живот запазил вдъхновението и любовта си към нея, години по-късно проф. Николов се бори успешно за спасяването на Еленския Балкан от изсичане.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »