Ямбол

Живко Димитров Богданов
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 31 МИР Ямбол


Роден в София. Завършва магистратура в Лесотехнически Университет, София, специалност Инженер по горско стопанство, Управление на горскостопанско предприятие.
Работи във WWF – Световен фонд за дивата природа и Дунавско-Карпатска програма България, като координатор по програма “Гори”. Преди това е бил в Изпълнителна Агенция по Рибарство и Аквакултури, като началник отдел “Рибарство, аквакултури и контрол.
Участва в развитието на коалицията “За Да Остане Природа в България” и в протестите за опазване на природата на студенти, екологични сдружения, земеделски производители и български майки в периода 2007- 2009 г.
Женен. Говори руски и английски език.
Кандидатирам се за депутат с желанието да продължа да работя всеотдайно за опазването на околната среда, устойчивото развитие, развитието на гражданското общество, човешките права и другите принципи, поддържани от ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Зад кандидатурата ми не стоят користни цели, а единствено желанието ми да работя за интереса на обществото.

Даниела Божинова

Родена в Бургас. Завършила английска езикова гимназия, арабска и английска филология в СУ „Св.св.Климент Охридски” и следдипломна специализация по „Международно право и външна търговия” в УНСС.
Организатор на кампании за равнопоставеност на половете и по-голямо участие на жените в местното самоуправление, срещу проекта за петролопровод Бургас-Александруполис. Гореща привърженичка на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната, убедена, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция и благоденствие на българското общество.
Владее английски, арабски и руски език, ползва немски, италиански и френски.
Омъжена, с две деца.

Веселин Стоянов

Роден в Бургас. Завършва Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” – Варна с цивилна специалност Съобщителна техника, второ висше образование във Военна академия на въоръжените сили на Великобритания, паралелно с King’s College London, специалност „Военни науки”, степен магистър по военно дело.
Работил е като офицер по планиране и използване на комуникациионни системи във военноморска база Бургас, като специалист по комуникационни и информационни системи в корабни поделенията и щаба на военноморска база Бургас и като Планиращ офицер в Съвместното Оперативно Командване на Българската армия.
Завършвил е квалификационни курсове по Защита на информацията в комуникационните системи във ВА „Г.С. Раковски”, София, Планиране на свързочни системи в университета на Морската пехота на САЩ – Куонтико, курс по мениджмънт от Chartered Management Institute в Обединеното кралство.
Женен, с едно дете. Владее отлично английски и руски език.
Идеята за сигурността на държавата в съвременният свят засяга взаимообвързаните сфери на икономиката, екологията, социалната сфера. Екологичната сигурност е фундаментална. Проблемите с взаимосвързани и всеки от нас може, със своите познания да работи за подобряване на нашия живот.

Спасен Трайчев

Роден в Ямбол, страстен риболовец, обожава природата. Семеен, с две деца.
Завършил Политехническа гимназия – Ямбол. Интересува се от физика, астрономия, авиация, история и медицина.
Запален фен на рок музиката и Дейвид Ковърдейл.
Зелен съм от преди да познавам Зелените. Ние сме млади и в това е предимство ни.  Корупцията, замърсяването на околната среда, експлоатацията на невъзобновяемите енергийни източници, безхаберието за здравето и образованието на хората са реалности, които отказваме да приемем. Силата ми е, че не се отказвам лесно с каквото се захвана.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »