Велико Търново

Богомил Шопов
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 4 МИР Велико Търново

Богомил “Бого” Шопов е роден в Шумен през 1974 г. Живее във Велико Търново.
Работи с интернет технологии, занимава се с инициативи, защитаващи правата за информираност, защита на личното пространство и данни. Защитава принципите на отворения код и свободния софтуер, както и цифровите права на потребителите в Интернет. Търси новите тенденции на световната мрежа – като web 2.0, enterprise 2.0. Създател на “Електронна граница” – организация, която защитава правата на потребителите в Интернет, както и на първото он-лайн списание за програмиране “WebDevMagazine”.
Бил е в организационния екип на няколко протеста за цифрови права и за свободата на словото.
Привърженик на зелената идея, който смята, че ако не направим нещо за планетата си, скоро няма да имаме къде да живеем.
Обичам семейството си, да пия бира, обичам свободата, обичам …много неща и хора.

Георги Йорданов
Роден в гр. Дряново. Живее в Свищов. Магистър Международни икономически отношения – Международни проекти.  в СА „Д. А. Ценов”.
Член на Българско дружество за защита на птиците, активен доброволец и служител в проект за информиране по въпросите за НАТУРА 2000. Учредител на Сдружение „Земя завинаги” Свищов и Председател на Управителния му съвет. Координатор за Северен централен регион за планиране по международен проект за обществено участие в устойчивото регионално планиране в Румъния и България. Инициатор и изпълнител на образователни дейности за деца, на скаутски походи и палаткови лагери в региона; организатор на редовни велопоходи, протестни шествия против АЕЦ „БелеНЕ”, както и на ежегодния Джулай морнинг на брега на р. Дунав.
Работи в общинска администрация Свищов на длъжност Главен експерт „Управление на проекти и Европейски въпроси”.
Георги е активен спортист – тренирал е хандбал, баскетбол, волейбол, футбол, стрелба, спортна гимнастика и плуване; Хобито му е риболов.

Борис Луканов
Роден в Стара Загора. Специалист по маркетинг, реклама и публични комуникации. Магистър „Реклама и Връзки с обществеността” в СУ „Св. Климент Охридски” и „История и География” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Има над 10 годишен опит като журналист във Велико Търново и в София и е сред учредителите на Асоциацията на разследващите журналисти в България.
Работил е като ПР и рекламен консултант в редица проекти към USAID, ЕU, фондации и граждански сдружения. Бил е и лектор по Публични комуникации към Пакта за стабилност в Югоизточна Европа. Заемал е мениджърски позиции  в агенции за реклама, връзки с обществеността и дизайн.
Един от лидерите на студентските стачки през 1990 г., председател на Независимата студентска лига във ВТУ през 1989 г., сред учредителите на „Екогласност” и „Подкрепа” в старата столица.
Интересите му са в сферата на екологията, политиката, социологията, психологията, киното, театъра, музиката, съвременния дизайн, спорта и субкултурата. Активен блогър, следящ най-новите тенденции в развитието на интернет комуникацията,  социалните медии и уеб 2.0. Владее английски, руски, френски и италиански език. Зодия Лъв.

Проф. Никола Николов
Роден през 1946 г. в Еленския балкан. Завършва Художествената академия със специалност приложна графика. Близо 20 години работи в БНТ, където създава графичният образ на почти всички основни рубрики и предавания добре познати на зрителите („По света и у нас”, „Новини”, „Вчера, днес, утре” и т.н.). Има повече от 350 публикации във водещи световни каталози, издания, участия в международни изложби, редица отличия, автор е на няколко откупени постоянни експозиции по света. Носител на повече от 30 награди от престижни конкурси в цял свят,  три от които от ООН, Ню Йорк. През 1988 г. получава Диплом и медал за мир от ООН на тема: “Защита правата на човека и запазването на световния мир”. Носител и на редица европейски престижни награди за мир, защита на правата на човека и защита на природата. От 1991 г. преподава във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, Професор по графичен дизайн.
Природолюбител и природозащитник, сговорчив и неконфликтен, безкористен и честен човек, непримирим към непрофесионално отношение в графичния дизайн, взискателен за чистота и естетика в това изкуство, формиращо графичната култура на човечеството. Отраснал сред природата, цял живот запазил вдъхновението и любовта си към нея, години по-късно проф. Николов се бори успешно за спасяването на Еленския балкан от изсичане.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Богомил Шопов: Бедните ги разбират само бедните!

02.07.2009

от в. Янтра Днес, Велико Търново

Бого Шопов

– Г-н Шопов, как оценявате предизборната кампания?
– В последно време се наслушахме как партии, които рушат природата, обещават да я пазят, тези, който съсипват икономиката, обещават нови работни места и високи пенсии, тези, които обещават демокрация, не разбират как да го постигнат и т.н. Всички се рекламират, а не казват истината. Никой не се поставя на мястото на бедния човек в България. Ние, ЗЕЛЕНИТЕ, сме бедна партия, ние събрахме депозита за изборите от дарения от граждани. През последния месец почти не сме яли, за да може да осигурим и средства за кампанията ни. Само бедният човек може да разбере как се чувства бедният и да намери начин да го представлява.
– Какво предлагате вие в политическата си платформа?
– Ние създаваме нови “зелени” работни места. Имаме и конкретна програма как да ги създадем – като развиваме екотуризма, екоенергетиката в региона и правим възможното да насърчим хората да изкарват хляб от възможностите, които все още не са оползотворени. Обръщаме внимание на селския стопанин, който сега е затиснат от най-строгите норми на ЕС и изнемогва, ще му помогнем и да се сертифицира, което ще му даде и голям излаз на европазар, ще му покажем как с екоземеделие, може освен да преживява и да печели. Ще обърнем внимание и на гражданските права. Ще му създадем механизми как да участва пряко в решаването на проблемите, които има. Вече администрацията и управлението на държавата няма да са стена пред него, а ще му бъдат помощник. Неговия глас ще се чува повече отколкото на кмета или на депутата от района, защото това е смисъла на политиката. Всичко за програмата ни, която е доста обширна, можете да разберете и на сайта ни: http://zelenite.bg
– Участвахте в две изборни кампании, смятате ли, че политиката е мръсна работа?

Прочетете цялото интервю тук

Зелената точка в Старата столица

29.06.2009

Зелената топ/ч/ка премина и през Велико Търново. Много от жителите на старата столица демонстрираха интерес към зеления политически боулинг, предложен им от ЗЕЛЕНИТЕ и заявиха открито подкрепата си към нашия кандидат Богомил Шопов.

IMG_0253

IMG_0259

IMG_0252

За повече снимки на Зелената точка във Велико Търново вижте тук.

Зелената точка тръгва из страната

26.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ тръгват на обиколка из страната и ще предложат на всеки желаещ да поиграе зелен политически боулинг. Всеки, който успее да разбие кеглите на политическото статукво с познатата вече от еврокампанията ни зелената топка, ще получи специални зелени награди.

5

Следвайте зелената точка в събота, 27-ми юни, някъде из Плевен, Ловеч и Габрово.
В неделя, 28-ми юни, я очаквайте във Велико Търново, Русе и Шумен.
А в понеделник, 29-ти юни, ще бъдем в Добрич, Варна и Бургас.

Да се готвят, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »