Видин

Мила Видина
Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 5 МИР Видин


Мила Видина е родена в гр. София, където се дипломира в Американския Колеж.
Завършва докторантура със специалност Политически науки в университета Принстън, САЩ. Носител е на престижното международно академично отличие “Phi Beta Kappa”  и е била номинирана за член на Американската Асоциация за млади учени от политическите и социални науки.
През есента на миналата година, Мила Видина участва в предизборната кампания на настоящия президент Барак Обама, като един от координаторите на предизборните дейности в Принстън.
В България е работила като стажант в програма-проект за развитие на съдебната система към Американската Програма за Международно Сътрудничество (USAID) и като външен помошник-сътрудник в Клиниката по бежанско и имиграционно право към Софийския Университет.
Нейните лични, професионални и академични интереси са в областта на човешките права и развитието на гражданското обшество и по конкретно, касаят проблематиката на гражданството и правата на лицата без или със спорно гражданство.
Мила  Видина владее английски, немски език и руски език. Била е доброволка в редица организации за човешки права като Амнести Интернешънъл, домове за възрастни страдащи от болестта на Алцхаймер и домове за деца, страдащи от аутизъм.
Тя е запалена планинарка, обича да плува, итересува се от философия и развитие на правото и от философия на социализма.

Георги Стефанов

Роден в София. Завършва Екология и опазване на околната среда, както и Международен алтернативен туризъм – магистър в НБУ.
Убеден природозащитник, активно работи в природозащитния сектор през последните 10 години, в началото като доброволец, в последствие, включвайки се в много природозащитни дейности и проекти.
Един от хората участващи в изграждането на „Коалиция за да остане природа в България“.Работи за изграждането на мрежата Натура 2000; Демонстрационен проект за ползването на биомасата от  влажните зони за горивно отоплителни инсталации. Един от основните двигатели и застъпници на идеята за граждански протести по наболелите екологични проблеми.
Георги е част от Националния съвет на ЗЕЛЕНИТЕ и е сред първите участници подкрепили идеята за създаването на нова политическа формация.
„В качеството си на личност бореща се за опазване на природата и спазване на законите още от съвсем малък, много бързо достигнах до максимата, че не може да се променят нещата у нас, ако не вземем дейно участие и на политическо равнище. Това значи не само да се гласува, но и да се създаде модел за политика за когото честните и обективни хора могат да гласуват.“

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

ЗЕЛЕНИТЕ във Видин печелят все повече поддръжници

01.07.2009

„Видина за Видин“ – под този слоган преминава кампанията на кандидата на ЗЕЛЕНИТЕ  за парламентарните избори Мила Видина в крайдунавския град и региона.

webcam3

Зеленият ни щанд във Видин се превръща в център на внимание и за видинчани, и за кандидатите на всички политически партии. Да почерпят опит от Мила, която участва като доброволец в кампанията на американския президент Барак Обама миналата година, се отбиха  и водачът на листата на БСП Михаил Миков, мажоритарният кандидат на НДСВ Нина Чилова,  Владимир Тошев и  Любомила Станиславова от ГЕРБ.

IMG_0107

И един интересен експеримент, първи по рода си в България – предизборният екип на  ЗЕЛЕНИТЕ във Видин вече всеки ден излъчва директно видео картина от уеб камера, разположена в Зеления ни щанд. Всеки който е любопитен да види какво се случва там, може да следи директно излъчването от около 12.00 ч. до 18.00 ч. в блога на Мила Видина.

webcam

Това е уникална идея на ЗЕЛЕНИТЕ, която не е използвана никога досега в кампанията на нито една политическа сила у нас.

Оригиналната кампания на Мила Видина печели все повече зелени поддръжници и в Белоградчик, както и в по-малките селища на региона.

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »