Враца

Албена Симеонова
Водач на листата на ПП “Зелените” в 5 МИР Враца

Албена Симеонова е земеделски производител от с. Любеново, община Никопол. Произвежда биологична продукция – грозде, пшеница, ечемик, овес, царевица, слънчоглед, люцерна. Обработва повече от 5000 дка земеделска земя.
Председател е на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие. Завършила е Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски”.  Има следдипломни квалификации „Управление на околната среда” и „Агроекология” в Бъркли, Калифорния, САЩ.
Основател е на Зелената партия в България и на СДС – 1989 г.
Носител е на международната екологична награда “Goldman” – 1996 г. и на наградата на UNEP – 1997 г.
Член е на коалицията „БелеНЕ” и се бори против строежа на АЕЦ Белене от 1990 г.
Доброволец на Greenpeace.
Един от лидерите на протестите на фермерите срещу убийствената политика на правителството по отношение на българското земеделие.
Обучава фермери и води кампания за увеличаване на площите, заети с биологично земеделие в България, която е на последно място в Европа в този отрасъл.
Ще настоява следващото народно събрание да регламентира разрешаването на малките фермери да преработват селскостопанската си продукция в собствените си ферми.
Основната дейност извън селскостопанската е работата в общините за внедряване на биоразградимите торбички в търговската мрежа.
Помага за инсталирането на ВЕП – фотосоларни, вярърни генератори и енергия от биомаса отново на общинско равнище.
Има син на 10 години.

Ирена Цокова

Мажоритарен кандидат на ПП “Зелените” в 5 МИР Враца


Родена е в гр. Видин. Завършва висше образование във С.А. „Д. А. Ценов”, Свищов, специалност „Икономика и управление на промишлеността”. Има над 10 години трудов стаж като икономист.
ПП „Зелените” я привлича с различния начин на своето създаване, от средите на зараждащото се гражданско общество в България, с каузата си за опазване на природата, идеите си за защита на гражданските права, демократичната си структура и интересните си и стойностни хора. От тогава са и участията и в протести и подписки на ЗЕЛЕНИТЕ за защита на природата и гражданските права. Като едно от „децата на демокрацията в България”, разочарована от резултатите на българския преход от тоталитаризъм към демокрация, тя вижда в ЗЕЛЕНИТЕ свежата глътка въздух, която може да подпомогне изграждането на гражданско общество и нормализирането на политическия климат в държавата.

Валентин Панайотов
Роден  и израснал в Сливен, живее в София.
Има техническо образование.В сферата на екологията работи повече от 10 години като член на неправителствената организация „За Земята”.
Един от учредителите на  ПП „Зелените”, активен природозащитник.
Женен, с едно дете.

Заключителният видео клип на ЗЕЛЕНИТЕ

03.07.2009

Готов е заключителният видеоклип на ПП ЗЕЛЕНИТЕ за предстоящите парламентарни избори на 5 юли.

И тъй като нямаме възможност да платим на телевизиите за излъчването му /клипът ще бъде излъчен само веднъж, утре вечер по Канал 1 на БНТ/, разчитаме на нашите приятели, поддръжници и симпатизанти да го разпространяват и споделят.

За което им благодарим предварително!

Стани Зелен доброволец!

16.06.2009

ЗЕЛЕНИТЕ ТЪРСЯТ ДОБРОВОЛЦИ

Скъпи приятели,
Както знаете, предизборната кампания за 41-во Народно събрание е в разгара си. В кампаниите на други партии виждаме всякакви подходи – удари под кръста, информационно заглушаване, черен ПР. Предизборните щабове разполагат с хора, които агитират, информират и пропангандират срещу солидно заплащане.

Ние не разполагаме със средствата на другите партии, движени сме от желанието си да защитим каузата, в която вярваме. Финансираме се от вашите дарения и от членския внос на хората в ЗЕЛЕНИТЕ. Работим доброволно и с много ентусиазъм, заради вярата, че можем да променим нещо в държавата, и с убеждението, че времето което даваме за тази кампания е най- смисленото и истинско нещо, което можем да направим за природата, за страната в която живеем, за себе си.

Ако искате да ни помогнете – включете се в това което правим. Струва си. Прочетете остатъка от публикацията »