Кметицата на Перник забранила на партиите да агитират за празника, за да даде трибуна на БСП

от iPernik.com

Интересна информация изнасят от ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Кметът на Перник – Росица Янакиева е издала заповед, в разрез със закона, за забрана на политическата агитация на 26, 27 и 28 юни, поради провеждане на празниците по случай 80 г. на града.

В тази връзка е подадена жалба в Районната избирателна комисия от ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Те са имали желание през тези няколко дни да проведат редовната си информационна кампания пред синдикалния дом, но им е било забранено да го направят. В същото време, в празничния петъчен ден, около 20 активисти на БСП облечени в червени фланелки агитираха на централния градски площад, редом до президента Първанов по време на неговото посещение.

Самият кмет наруши собствената си заповед неколкократно по време на празниците, след като позволи на съпартийците си да правят политическа агитация от официалните трибуни на провелите се събори, тържества, чествания, културни събития, а и самата тя над 5 пъти се появи в предизборната хроника на една от партиите по време на официални мероприятия, свързани с юбилея.Етикети: , , , ,