Зелените: Неразумното управление на природните ресурси ще става все по-видимо

Интервю на Деница Петрова от ЗЕЛЕНИТЕ за Информационна агенция „Блиц“:

Ако бъда избрана за депутат в 41-то Народно събрание, ще работя за категорична реформа в съдебната система, местната власт и парламента. Това заяви Деница Петрова, мажоритарен кандидат и водач на листата на партия Зелените в 23 МИР София.

Деница Петрова

Деница Петрова твърди, че влизането й в политиката е свързано с несъгласието с начина, по който се управлява страната и с неспособността й да се примири с факта, че природата в България системно се унищожава. Убедена е, че единственият начин да се влияе на институциите е чрез въвеждане на механизмите на пряката демокрация.
Зелените са партия, в основата на която са граждански и природозащитни организации, които за многото години от активната си дейност не са успели по никакъв начин да видят от страна на управляващите подкрепа на своите искания, често свързани с неудобни за големи инвеститори предложения. Деница Петрова иска да разсее заблуждението, че Зелените се грижат за “птичките и храстите”, а забравят за хората. “Бих искала да приканя хората да се запознаят с идеите ни в предизборната програма. Ние имаме много ясна позиция как виждаме развитието на българската икономика – за нас е важно да се мисли дългосрочно и сме убедени, че трябва да се търси еко ефекта на всяко инвестиционно решение.”

Деница Петрова е привърженик на зелената икономика и енергетика, базирана на възобновяеми енергийни източници. Убедена е, че зелените инвестиции, свързани с намаляването на петролната зависимост, разумното ползване на природните ресурси, търсенето на алтернативни източници на енергия, са единственият начин да се преборим с глобалната икономическа криза и ще се даде възможност за откриване на хиляди работни места именно в България. “Много партии започнаха да се “кичат” предизборно със зелената идея, но ние сме единствената партия, която има цялостна визия за дългосрочно обвързване на българската икономика с разумното ползване на природните ресурси. Ние сме партия, която има бъдеще – вярваме, че след 20 години нашите деца ще гласуват за Зелените. Неразумното управление на прородните ресурси ще става все по-видимо за всеки гражданин. Трябва всички да си помислим как искаме да живеем, какъв да е домът ни, какво искаме да виждаме около себе си и да осъзнаем, че е в наши ръце да променим държавата, в която живеем”, казва още кандидат-депутатката.

Прочетете цялото интервю тук.Етикети: , , ,