ЗЕЛЕНИТЕ получиха 0.72% за ЕП

ЗЕЛЕНИТЕ получиха 0.72% за ЕП

Приятели на ЗЕЛЕНАТА идея,

Благодарим на онези от вас, които вчера отидоха да гласуват. На 7 юни 18 450 души показаха с гласа си, че в България има хора, които искат реална демокрация, които искат да запазят природата – за себе си, за децата си, за здравето на всички нас. Благодарим на тези хора, защото те повярваха, че всички ние можем да вземем живота си в собствените си ръце, да променим страната си, да определяме ние самите какво се случва – с работата ни, с доходите ни, със здравето ни, с бъдещето на децата ни. Вчера, тези 18 450 души гласуваха за това да има едно различно бъдеще – за природата и за нас самите, да има една по-красива и по-стабилна България – със силно гражданско общество, със стабилнa работа, с устойчив туризъм. Това беше глас на съвестта и глас на надеждата, не гласа на страха, омразата или навика. Глас на будните, тези които имат силата и могат да променят България.

Благодарим ви за това, че ни повярвахте и че застанахте зад нашата кауза. Създадохме ЗЕЛЕНИТЕ защото не можем да позволим да не остане природа и да не останат хора в България след още четири години парламентарен цикъл. Не успяхме да спечелим място в Европейския парламент, защото не можахме да стигнем до достатъчно много хора за краткото време, в което съществуваме като партия. В политиката има имуществен ценз – всяка поява по медия (независимо дали държавна или частна) се заплаща и то сериозно. Защото държавата поставя финансова бариера пред правото на всеки свободен човек за свобода на словото. Партия ЗЕЛЕНИТЕ – създадена от гражданите и финансирана само от тях не можа да прескочи тази финансова бариера.

Нашият шанс да не позволим затриването на природата на България е да имаме глас в Националния парламент. Затова имаме нужда от вас повече от всякога – помогнете ни да съберем депозита, за да успеем да се регистрираме за изборите за Народно събрание. След още един парламентарен цикъл няма да има какво да спасяваме, няма да има природа в България. Гласовете за ЗЕЛЕНИТЕ са гласове за България с красива природа и с гражданско общество, за една Европейска България. Една различна България, за каквато всички ние мечтаем. И можем да направим.