НДСВ купува гласове в Стара Загора срещу 8 литра бензин

Огромно задръстване предизвика „безплатното“ раздаване на бензин от страна на НДСВ на гражданите на Стара Загора на 2 юли 2009 г. По инициатива на областната управителка г-жа Мария Нейкова, на бензиностанция на изхода на града в посока Казанлък, са раздавани безплатно по 8 литра безнин с призив да се гласува с бюлетината на НДСВ.

За това беше уведомен от граждани мажоритарният кандидат и водач на листата на ПП ЗЕЛЕНИТЕ в Стара Загора, Петко Ковачев, който смята за свое задължение да уведоми широката общественост за този арогантен акт на търговия с избирателни гласове.

ЗЕЛЕНИТЕ категорично се обявяват срещу всякаква нелигитимна форма на повлияване на изконното право на гражданите да избират свободно своите представители. Вярваме, че гласът на българските граждани струва повече от 16 лева, колкото е приблизителната цена на 8 литра гориво.
Искаме да подчертаем за пореден път, че изборът на хората не е свободен и информиран, благодарение на редица ограничения като недопускане на малки и “неплатежоспособни” партии до медиите, корпоративния вот, всяването на страх у избирателите, директното купуване на гласове, се казва в изявление на Петко Ковачев за медиите.

Надяваме се, че показното купуване на гласове в Стара Загора няма да бъде подминато и широката общественост ще бъде информирана за това своеволие от страна на НДСВ и техните партньори.Етикети: , , ,