Защо за ЗЕЛЕНИТЕ? Гласувайте за тези двамата!

Ивайло Стоименов

Едва ли има мислещ човек в България, който би отрекъл, че бъдещето принадлежи на ЗЕЛЕНИТЕ. В един въображаем свят, където децата могат да гласуват, не би било изненада, ако ЗЕЛЕНИТЕ са дори първа политическа сила. По време на кампанията ни в София и страната, която традиционно провеждаме предимно на улицата в непосредствен контакт с хората, тези, които веднага ни даряват с безрезервна подкрепа, без да задават дълбокомъдри въпроси от рода на „Ама ще минете ли четирипроцентовата бариера?“, „Защо не се коалирахте със сините?“ и „Имате ли нещо общо с оня Каракачанов?“, са именно децата. В необремененото от информация и пропаганда съзнание на децата всъщност се крие мъдрост. Струва ми се, че те интуитивно ни харесват, защото усещат, че сме чисти като тях.
ЗЕЛЕНИТЕ сме децата в българската политика – и като възраст (партия на една годинка със средна възраст на членовете 28 години), и с отказа ни да се примирим с грубата действителност и да взимаме уж мъдри и уж практични решения. Като това да направим компромис и да влезем в коалиция, за да сме сигурни, че ще вкараме някой друг депутат, да приемем натрапени „истини“ от рода на „ядрената енергия е най-чистата” или да сметнем за нормално някой да бъде замерян с камъни и бомбички заради сексуалните си предпочитания.
Още на първия ден, когато отворих щанд на ЗЕЛЕНИТЕ на площада в Разград, където съм водач и мажоритарен кандидат, се сдобих с доста помощници на възраст между 11 и 17 години. Те видяха в мое лице не намръщен костюмиран чичко, който гледа лошо от плаката, а свой приятел. Заради тях организирах и велопохода в петък, в който те бяха основни участници.


Вчера на концерта ни в Борисовата градина в София се запознах с младите родители на двамата четирсетдневни близнаци на снимката. Те знаят, че гласувайки за ЗЕЛЕНИТЕ, гласуват за бъдещето на двамата сладури, които спят в кенгурските ранички. ЗЕЛЕНИТЕ не са за еднократна изборна употреба, а са дългосрочен проект, който тепърва ще набира сила. Както са дългосрочни и устойчиви целите, които си поставяме – да запазим природата и за нашите деца и да върнем държавата на гражданите.
Мисля, че всички го дължим на двамата в раничките!Етикети: , , ,