Държава, в която само 0,5% гласуват за Зелените, е зле

От e-vestnik

Само половин процент са гласували за Зелените на парламентарните избори. Тези 21 хил. гласа са предимно на млади и образовани българи. Те са по-малки от партията на Яне, от ЛИДЕР, от НДСВ.

В европейските държави Зелените по правило печелят между 5 и 15% на изборите. Имало е случаи и да надскачат тези проценти.

У нас е обекуражаващо – половин процент. Това означава, че на много малко българи им пука за природа и екологични енергии. Българинът си иска да бумти атомът в Козлодуй, напук на ЕС.

В Царево или Каварна, например, не щат да чуят за еколози. Избират си с огромно мнозинство съответните кметове Арнаудов и Цонков, които застрояват и се канят да застроят още повече крайбрежието.

В България стана модно да се обвиняват еколози, преди още да са се появили на политическата сцена. Те са “платени”, защитават чужди интереси, некомпетентни, малоумници.

На всеки техен аргумент се изливат десетки нападки във форумите, включително в e-vestnik.

Зелените не ги обичат тук. Пречат на другите партии, дори само с факта, че са се регистрирали на изборите и могат да отнемат на някого гласове.

Има надежда. Все пак те са следващата най-голяма партия, след двете отпаднали ЛИДЕР и НДСВ, без да са правили предизборни кампании за милиони.

Прочетете цялата статияЕтикети: , ,