Опитите за изграждане на по-голяма ски зона в Природен парк Витоша създават опасност от наказателна процедура в Европейския съд, алармират ЗЕЛЕНИТЕ

Заради плановете за изграждане на нова ски зона в Природен парк Витоша ще се изсекат хектари смърчови гори, за да се изгради язовир за вода за изкуствен сняг, както и за да се увеличи двойно площта, заемана от ски съоръженията, алармираха от ПП ЗЕЛЕНИТЕ.

vitosha_bager

Всичко това е забранено от Плана за управление на Природен парк Витоша, приет от Министерски съвет, и на Общия устройствен план на столицата, приет от парламента.

ЗЕЛЕНИТЕ припомнят, че законът позволява старите лифтове да бъдат заменени с нови, при това без необходимостта от промени в устройствения план.

Опитите за изграждане на много по-голяма ски зона в Природен парк Витоша създава опасност от индивидуална наказателна процедура по случая в Европейския съд.

Тя може да доведе и до спиране на средствата по европейски програми за проекти в Столична община, предупреждават ЗЕЛЕНИТЕ.

Представители на партията и още около 30 неправителствени организации и граждански групи  ще присъстват на общественото обсъждане на доклада за екологична оценка на подробния устройствен план на новата ски зона, насрочено за утре, 14 юли от 10.00 часа в зала 3 на Националната спортна академия.Етикети: , ,