ЗЕЛЕНИТЕ организират протестна акция срещу разширяването на ски-зоната в Природен парк Витоша

Политическа партия ЗЕЛЕНИТЕ ще внесе във вторник, 28 юли от 13.00  часа в Софийска община на ул. „Московска“ 33 протестно писмо срещу незаконното включване на ски зона „Алеко“ в общия устройствен план на София. ЗЕЛЕНИТЕ ще поискат политическа и административна отговорност за това незаконно действие.

ЗЕЛЕНИТЕ призовават всички зелено-мислещи граждани да започнат да внасят на същия ден от 13.00 часа на „Московска“ 33 своите лични протестни писма и ако пред входа на общината се образува опашка, да бъдат търпеливи и да изчакат заедно с нас.

Ето и текста на протестното писмо:

Уважаеми г-н кмет,

Настоявам за незабавно изключване на ски зона „Алеко“ в Природен парк Витоша от изменението на Общия устройствен план на община Столична – от всички документи, схеми и карти на общия устройствен план на общината. Ски зоната е добавена в плана като записка и в схемата за развитие на туризма неправомерно след изготвянето на докладите по екологична оценка и оценка за съвместимост. Съответно изготвените доклади по екологична оценка и оценка за съвместимост не включват оценка на въздействията на ски зоната.

Настояваме да информирате обществеността публично за Вашата позиция по поставения проблем.

Считаме, че Вашата позиция по този случай има голяма политическа значимост предвид факта, че Витоша ски е офшорна компания с неясно финансиране, с неизплатени задължения към държавата (неплатени такси за ползване – като ски писти на земи, които са държавна публична собственост), зад чийто проект публично застават лица от кръговете на червената олигархия. Вашите действия по този случай ще считаме за показателни за реалните политически намерения на ГЕРБ да се отстрани тази олигархия от властта.

ПП ЗЕЛЕНИТЕЕтикети: , , ,