ЗЕЛЕНИТЕ подкрепят протестната декларация на 12 граждански организации срещу продажбата на имоти от Морската градина във Варна на ТИМ

ПП  ЗЕЛЕНИТЕ подкрепиха Декларацията на 12 граждански сдружения и неправителствени организации от Варна срещу продажбата на апетитни имоти от Морската градина на „Холдинг Варна“,  зад който стои небезизвестната групировка ТИМ.

В изпратения до бъдещия министър-председател Бойко Борисов и до Главния прокурор Борис Велчев документ се казва:

За закупуването  на  117,7 дка от Морската градина на Варна, от Холдинг  Варна АД се позовават на придобито право да вземат земята, ако счетат, че е нужна за реализацията на спечеления от тях през 2007г. проект „Алея първа“. Същият проект беше обявен за обществено обсъждане и категорично отхвърлен от варненци, но това изглежда не означава нищо за общинската и областна администрация във Варна. Явно не означава нищо и приетия Закон за устройство на Черноморското крайбрежие, защото проектът „Алея първа” не отговаря на изискванията на този закон и следва да отпадне.

В същото време в медиите се появи информация за подаряване (харизване) на 300 дка  горска земя на курортен комплекс „Русалка“, собственост на олигарха Николай  Банев от областния управител  на Добрич.

Само за няколко месеца Областният управител на Варна продава на  изключително занижени цени атрактивни и от изключителна важност за варненци държавни имоти на фирми собственост на ТИМ.

Настояваме  да се потърси отговорност  на всички властимащи лица за извършване на гореописаните сделки и за процедирането на градоустройствени проекти по абсолютно незаконен начин и в условия на корупция, конфликт на интереси и търговия с влияние.
Настояваме  за незабавно отстраняване на двамата областни управители, ако са нарушили закона и интересите на българските граждани или са съдействали  за извършване на корупционни  сделки с държавна собственост.

Очакваме  с надежда Вашите реални действия с което да затвърдите позицията си за промяна на политическата воля в България, която декларирате, се казва в заключение в декларацията.

Към пълния текст на Декларацията

Подпишете online Петицията!Етикети: , ,