Другото лице на екологичния рекет

от Екип Нюз

Ст.н.с. Стоян Бешков изпрати в редакцията на “Екип нюз” отворено писмо в отговор на публикация във вестник “7 дни СПОРТ” от 30 юли 2009 г., озаглавена “Г-н премиер, спрете екологичния рекет”, подписана от Управителен съвет на “Витоша ски” АД”. Бешков заявява, че в статията няма почти никаква фактология, а показаната снимка е манипулативна и неинформативна.

Поводът за публикацията във в. “7 дни СПОРТ” е искане на политическа партия “Зелените” във връзка с поисканата оставка на главния архитект на София арх. Диков и включването на ски зона “Алеко” към ОУП на гр. София.

“Споменатите в публикацията “рекетьорски екологични организации” и коалиция “Да остане природа в България” работят често кампанийно по отделни проблеми, без финансиране или с ясен и прозрачен произход на средствата, които не се от държавни субсидии и от парите на данъкоплатеца”, се казва в писмо, изпратено до редакцията на “Екип нюз”.

“ПП “Зелените” наистина са различната партия, създадена за опазването на природата с политически средства от същите хора, работещи и в неправителствените природозащитни организации, а не поредната партия създадена да обслужва икономически групировки. Това наистина са едни и същи хора, които работят за опазването на природата, защото държавата, е абдикирала от тези се функции. ПП “Зелените” e политическото крило на природозащитните движения в България. Партията не е регистрирана, “подменяйки по обичайния начин събраните подписи – подписите за защита на Рила, Пирин и Родопите са използвани за регистрацията на партията”. Това е и обвинение и към съда и ЦИК, регистрирали партията. Но авторите на клеветите тенденционно премълчават за подписката срещу застрояването на Витоша, подписана от над 10000 граждани”, се посочва още в писмото.

към пълния текст на публикациятаЕтикети: , , ,