ЗЕЛЕНИТЕ участваха на работна среща на Европейските Зелени във Виена

Деница Петрова и Генадий Кондарев от ЗЕЛЕНИТЕ бяха поканени да участват в работна среща на Европейските Зелени във Виена, чийто домакин бяха австрийските Зелени.

img_4246

На провелата се на 2 и 3 октомври Кръгла маса присъстваха представители на зелените партии в Унгария, Словения, Словакия, Хърватска, Австрия, Германия и Холандия.
На нея бяха представени анализи от участието на Зелените политически движения от региона в Европейските избори и в национални или местни избори, проведени през последната година. Там е станало ясно, че тенденциите в Централна и Източна Европа и проблемите пред Зелените партии са сходни – възход на партиите дясно-център, дясно и крайно дясно и срив на социалиситческите движения, наличие на огромен вакуум за политика, изпълнена със здрав разум, което позволява на зелените движения да започнат да се налагат в цяла Европа като остров за политическата симпатия на образованите градски хора.

Тази среща бе важен етап преди конгресът на Европейските Зелени в Малмьо, Швеция на 16-18 октомври, на който трябва да бъде гласувано официално присъединяването на ЗЕЛЕНИТЕ като наблюдатели в Европейската зелена партия.