Бургаските ЗЕЛЕНИ отбелязаха Международния ден на Черно море

ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас отбелязаха Международния ден на Черно море, 31 октомври, като организираха среща на обществеността с пътешественика Вячеслав Стоянов, който по-рано тази година направи пълна обиколка на Черно море с колело и документира с камера замърсяването на бреговете с битови отпадъци.

130761_full

Дискусия как да произвеждаме по-малко боклук и как да пазим морето по-чисто ЗЕЛЕНИТЕ организираха и в гр. Поморие с участие на членовете  на сдружение „Чисто море“, което възникна след успешния референдум в черноморската община.

Денят на Черно море беше повод за пореден път да бъде изразено очакването на местната общност към управляващите да се откажат от реализация на проекта за  петролопровод  „Бургас-Александруполис“. Този проект ще предостави за жълти стотинки и срещу значителни екологични рискове българска територия за транспортиране на нефт. Той ще обслужва единствено геополитическите замисли на Русия и ще бъде печеливш само за петролните корпорации. Предотвратяването на строителството на тръбата е един от приоритетите в работата на местната организация на ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас.Етикети: , ,