ЗEЛЕНИТЕ обещават референдуми на софиянци

От  „Дневник“

1309Кандидатът за кмет на София Теодор Дечев предлага промени в правилника за работата на Столичния общински съвет, които да разширят възможностите на гражданите за пряко участие в управлението на града, предаде БТА. Дечев, чиято кандидатура е издигната от инициативен комитет от блогъри и партия „Зелените“, представи днес предизборната си платформа, наречена „Гражданско действие за зелена София“.

Платформата се ангажира с работа в няколко основни насоки. На първо място трябва да се стимулира „възможността на гражданите сами да формулират предложения за решения“ по наболели общински проблеми като замърсяването и прекомерното строителство. Дечев се обявява за въвеждането на референдуми с задължителен характер на решенията.

Справяне с транспортния безпорядък е друга опорна точка от „зелената“ програма. „В дългосрочен план всеки един кмет трябва да допринася за строежа на метрото“, каза Дечев пред БТА. В краткосрочен план трябва да се създаде по-адекватен градски транспорт, който да включва наземния релсов превоз – скоростни трамваи и градска железница. Дечев възнамерява да лобира пред европейските институции за построяване на железопътна линия София – Виена.

Виж целия текст тукЕтикети: , , ,