ЗЕЛЕНИТЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТИВ ПЛАКАТНИТЕ ВОЙНИ

ЗЕЛЕНИТЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТИВ ПЛАКАТНИТЕ ВОЙНИ

Декларация-призив на ЗЕЛЕНИТЕ за икономични и щадящи природата
предизборни кампании

ЗЕЛЕНИТЕ се обявяваме против плакатните войни по улиците на градовете и призоваваме останалите политически партии към пестеливо и разумно използване на хартия в предизборната надпревара.

Винаги когато настане време на избори се започва с всекидневното лепене на хиляди плакати, които само часове по-късно биват покривани от плакатите на конкурента, а те на свой ред биват сполетени от същата съдба. Никакви общински забрани и ограничения не са в състояние да спрат или ограничат този процес до момента и продължаваме да ставаме свидетели как плакатите се трупат на слоеве дебели по цяла педя при всяка нова кампания. Хабенето на хартия за тези плакати означава хиляди изсечени дървета и тонове химикали и багрила, необходими за производството им.

За това – призоваваме колегите си от другите партии да спрат с това безсмислено разхищение.

ЗЕЛЕНИТЕ обявяваме, че ще водим кампанията си предимно с електронни средства – Интернет и други електронни медии. Включи своя Bluetooth Нашата кампания е не само нестандартна за политическа партия, но е и различна като принципна позиция. Ние няма да помагаме за това да бъдат изсечени още дървета. Нашите печатни материали са ограничени до минимум, а брошурите ни се дават лично на всеки отделен човек, с молба да бъдат прочетени и да се предадат на приятели, за да се пести хартия. Вече сигурно сте видяли и кампанията ни, която предаваме през Bluetooth –
когато видите тези тениски, включете Bluetooth на телефона си и ще получите някой от wallpaper-ите на ЗЕЛЕНИТЕ и някое от нашите клипчета и съобщения. Нашите приятели от B-media ( http://www.b-media.bg ) ни подариха тази кампания, за да успеем да изкажем идеите си по начин, който следва принципите ни.

Благодарим за подкрепата!