Позиция по повод международния ден на хората с увреждания

Партия  “Зелените” изразяваме категоричното си несъгласие с намерението на правителството да въведе подоходен критерий при изплащане на добавките за интеграция на хора с увреждания от началото на 2010 година.

Смятаме, че намерението на социалното министерство да не изплаща добавки, ако месечния доход на член от семейството надхвърля 350 лева, въвежда уравниловка /принцип, който беше позабравен в нашия обществен живот/ и не се съобразява с обстоятелството, че хората с увреждания които получават месечен доход над критерия, имат личен принос за това. Не можем да приемем и обстоятелството, че въвеждането на подоходен критерий, за изплащане на добавките на хора с увреждания, създават социална несправедливост по отношение на онези групи, които имат доход малко “под” или малко “над” предвидения за въвеждане критерий от 350 лева.

Настояваме правителството и социалния министър г-н Тотю Младенов да променят своето намерение и да не превръщат добавките за интеграция в обществото на хората с увреждания в социални помощи.Етикети: , ,