ЗЕЛЕНИТЕ на 12 месеца

ЗЕЛЕНИТЕ навършиха 12 месеца на 18 май 2009 г. Символично е, че и на жребия за евроизборите партията е с бюлетина номер 12. Прощъпулникът, който беше и старт на предизборната ни кампания, се състоя в Южния парк.
Дъждът, който заваля, изпълни старата поговорка, че ще ни върви по вода. „Бебето” ЗЕЛЕНИТЕ пак показа сериозен характер.

В ролята на орисница се превъплъти европейският депутат от германските Зелени г-жа Гизела Каленбах, която търкулна питата. Предметите, които тримата съпредседатели Андрей Ковачев, Деница Петрова и Петко Ковачев си избраха, за да символизират бъдещата им дейност бяха: за Андрей – костенурка и мече – за да пази природата – „За да защитим природата на България”; за Деница – учебник по екологично образование – за да работи за въвеждане на реално екологично образование, качествено и конкурентноспособно в Европа – „За да останат хора в България”; и за Петко – Конституцията – за да може да работи за смяна на сегашната и за въвеждане на нова, с по-широки и ясно застъпени права на гражданите – „За да върнем държавата на гражданите”.

Г-жа Гизела Каленбах, като посланик на Европейската Зелена партия прочете официално писмо за подкрепа от страна на тази европейска парламентарна и политическа структура. Тя с удоволствие каза, че нейното орисване още от сега е дало резултат, посочвайки появилата се дъга, символ на късмет за ЗЕЛЕНИТЕ в предстоящите избори. Госпожа Каленбах изрази увереност, че бъдещите български зелени депутати в Европейския парламент ще поставят началото на нова зелена политика за цяла Европа.

Тортата, произведение на изкуството на бъдещата кандидат-депутатка за 41во НС Златина, беше толкова вкусна, че гостите на празненството видяха пътя на ЗЕЛЕНИТЕ да върви по мед и масло. Цялото вълшебство на тържеството беше обогатено от оригиналната музика на трима млади приятели на ЗЕЛЕНИТЕ.