Първа победа за новите унгарски зелени – LMP на изборите за национален парламент!

Новата унгарска зелена партия LMP (*Lehet Más a Politika** *– Политиката може да бъде различна) спечели първите си места в унгарския парламент, следвайки вълната от успехи на зелените в Европа. LMP получи 7.4% от гласовете на избирателите в неделя. Този разултат им осигурява досега мин 5 места в парламента преди втория тур на изборите, който ще се проведе на 25 април.

Единият от говорителите на LMP Андрас Шифер акцентира върху новата политическа визия, в която „не само писаните правила, но също така и неписаните етични норми ще регулират обществения живот”. Той представи неговата партия, като изцяло нов политически субект – едновременно консервативен и леберален, предназначен за 21ви век.

„Партия Зелените активно си сътрудничи с LMP, като подкрепи и взе участие в предизборна им кампания. Искрено се радваме за успеха на нашите унгарски приятели и вярваме, че тяхната победа ще засили политическата промяна в Унгария и цяла Европа.” поздрави унгарските колеги съпредседателят на Зелените Деница Петрова.

LMP и Зелените са със статут на наблюдатели в Европейската Зелена партия.

Повече информация може да намерите на http://lehetmas.hu/english/1639/join-us-sunday-april-11th-for-continous-updatesЕтикети: , , , ,