Първият концерт от дарителската кампания за участие на ЗЕЛЕНИТЕ в избори 2009 г.

В петък, 24 април, от 19 ч. в музикален център “Борис Христов”(ул.”Цар Самуил” 43) ЗЕЛЕНИТЕ посрещат на концерт с класическа музика художници, музиканти, артисти, журналисти, писатели, личности – носители и създатели на съвременната култура. Виртуозните изпълнители Венцеслав Николов (виолончело) и Радослав Николов (пиано) ще изпълнят произведения от Г.Ф.Хендел, Л. ван Бетовен, Ф.М.Бартолди и Е.Григ. Преди концерта Андрей Ковачев, съпредседател на ЗЕЛЕНИТЕ и водещ листата за Европейски парламент ще засади сребролиста липа в градината на музикалния център.

С този концерт В.Николов и Р.Николов подкрепят отговора на новата политическа сила ЗЕЛЕНИТЕ на вдигането на депозита за участие в изборите. Парламентарно представените партии гласуваха този недемократичен закон за да бетонират статуквото в сегашния му вид.

Партията възникнала и създадена от личности и активни участници в природозащитни и други граждански организации, събра за месец и половина подписите, необходими за участие в изборите, честно и открито, на улицата.

ЗЕЛЕНИТЕ ще събират депозита си за участие в изборите по този начин – с фондонабирателни концерти, дарения и членски внос. Така ЗЕЛЕНИТЕ демонстрират принципния и прозрачен начин за финансиране на политическа кампания, както направи и президента Барак Обама в САЩ.

Това е първият подобен концерт в България, който може да бъде пример за Европейски начин на поведение в политиката.

С благодарност към виртуозните изпълнители Венцеслав Николов (виолончело) и Радослав Николов (пиано) и домакините на Музикален център „Борис Христов“ за съпричастието и подкрепата на каузата на ЗЕЛЕНИТЕ.

24 април, 2009 г.

_________________________
За контакти:

Бистра Николова (0885 337 096)