За Пирин и Карадере – Времето изтича! – кратко за протеста

Днес 27.10.2010 за четвърти пореден път ЗЕЛЕНИТЕ протестираха срещу незаконното строителство в Национален парк Пирин и Карадере. В зелени дрехи и платна протестиращите изобразиха символичен зелен часовник, който да напомня на управляващите, че бетонирането на Пирин продължава, и че времето за реакция от страна на Правителството изтича. Внесено беше поредно писмо до Министър-председателя Бойко Борисов с четири основни искания:
1. Да се прекрати незабавно незаконното строителство в Национален парк Пирин, с отнемане на издадените разрешителни за строеж на нови ски лифтове.
2. Да се разкрият и публично оповестят истинските имена на лицата – собственици на офшорката Юлен АД.
3. Да се спре трайно унищожаването на местността Карадере и защитената зона в района с издаване на съответните решения от страна на МОСВ.
4. Да бъдат освободени от длъжност Министъра на околната среда и водите Нона Караджова, Заместник министъра на околната среда и водите Евдокия Манева, Директора на Националната служба за защита на природата Михаил Михайлов и Директора на РИОСВ – Бургас Бойчо Георгиев.

Ако не последват адекватани действия от страна на управляващите до следващата сряда, ЗЕЛЕНИТЕ ще информират официално Европейската комисия с всички произтичащи от това последствия – опасност от спиране на европейските фондове и налагане на финансови санкции, които българските граждани ще плащат. Отговорност за това ще носи Правителството на ГЕРБ.

ЗЕЛЕНИТЕЕтикети: , , , , , ,