Протест За Пирин – Колко губи България от Цеко Минев и унищожената природа? 15 декември 2010, от 09-10 ч., пл. Независимост

Заповядайте отново на протест За Пирин – Колко губи България от Цеко Минев и унищожената природа?
15.12.2010 от 09-10 ч., площад Независимост, София

Тази сряда ще проведем поредния за тази година протест за Пирин и защита на неговата красива и уникална природа.

Повече от два месеца Министерство на околната среда и водите – МОСВ мълчи за резултатите от проверката на реалната площ, върху която Цеко Минев чрез Юлен АД се разпорежда в Националния парк Пирин. Експерти на неправителствените организации оцениха, че тази площ е два пъти по-голяма от предоставената му концесия. Разкрити бяха и схемите за източване на държавния бюджет с цел облагодетелстване на свързаните с Цеко Минев туристически фирми, включително чрез Българската федерация по ски, на която той все още е председател. Заради невнесените концесионни такси и получената нерегламентирана държавна помощ за унищожаването на природата в Пирин Зелените изпратихме официална жалба до Европейската комисия и процедурата тече.

Сега елате да настояваме за отговор от МОСВ и Правителството на ГЕРБ за това каква територия ползва Цеко Минев в Национален парк Пирин? Защо държавата мълчи? … и продължава да търпи и подкрепя унищожаването на Пирин?

Знаем, че ще бъде студено в сряда сутрин, но българската природа заслужава тази жертва!

Очакваме ви!

За повече информация:
Петко Цветков, petko.tzvetkov@zelenite.bg, 0887 522 206
Пламен Атанасов, plamen.a.atanasov@gmail.com, 0899 756 903

ЗЕЛЕНИТЕ

P.S. „Заповядайте на протеста ще се раздават незаконни държавни помощи“Етикети: , , , ,