Започна последната съдебна битка срещу инсенератора в Пазарджик

Отново ПП „Зелените“-Пазарджик, МОСВ и неправителствени екологични организации, рамо до рамо защитават природата и здравето на хората, като се изправят срещу „наглите“ и безскрупулни инвестиционни и административни интереси.

На 19 май 2011 година се проведе последното дело във ВАС за Инсинератор Пазарджик. На него присъстваха адвокат Свилен Овчаров и Костадин Деянов от Зелените-Пазарджик.

По думите на Костадин Деянов, делото мина добре.

Нови доказателства нямаше. Страните бяха три – инвеститорите, които застанаха срещу МОСВ, Зелените-Пазарджик и прокуратурата, които представиха писмено същите доказателства, както и при три членния състав.

Адвокатът на инвеститорите Омар Муслах, каза, че класификация на отпадъците за изгаряне се изисквала след одобрението на проекта, при сключване на договори с общините.

Според адвокат Свилен Овчаров, класификацията на изгаряните отпадъци е задължителна по време на одобрение на проекта, за да могат да се преценят последствията за околната среда от тяхното съвместно изгаряне.

Думите му бяха подкрепени от юристконсулта на МОСВ – Мерин Кючукова и прокурора. Съдиите приеха доказателствата и дадоха ход на делото, като казаха че петчленния състав на ВАС, ще се произнесе до два месеца. Според адвокат Свилен Овчаров вероятността за спечелване на делото е „силно положителна“.

Ще ви информираме на сайта ни за решението на съда.