Европейските зелени подкрепиха истинските български зелени

Европейската зелена партия (ЕЗП) официално подкрепи „Зелените“ за местните избори на 23.10.2011 в неделя, разпознавайки я като истинската зелена българска политическа формация. Заедно с това те са силно притеснени от корупцията и непрозрачността в изборния процес и силно се надяват част от кандидатите на младата партия да успеят да се преборят за демократични и зелени принципи у нас, като получат глас в управлението. Те подкрепиха именно „Зелените“, а не някоя от множеството мимикриращи в пространството партии, представящи се като „зелени“.

Единствено „Зелените“ имат истински зелени принципи и го доказаха, като вече спечелиха множество борби: за Иракли, Странджа, Рила, срещу ГМО, цианидите, заменките, изгарянето на отпадъци, недемократичните решения на Столичния общински съвет, прокараха множество промени в законите за горите, за енергията от възобновяеми източници, за управлението на отпадъците, за електронните съобщения и др.

„Зелените“ никога не са допускали агенти на ДС нито сред кандидатите си, нито сред членовете си. За разлика от тях обаче Комисията по досиетата е разкрила такива сред кандидатите на останалите „зелени“ партии, подкрепящи освен това крайно десни и крайно леви формации, което е нетипично за зелени. ДС агенти на представящите се за „зелени“ партии са: Георги Раднев – издигнат от Коалиция „Зелена партия и Социалдемократи“; Емил Георгиев – кандидат за кмет на общ. Хасково и лидер на ПП Политически клуб „Екогласност“; Кирил Циканделов – издигнат от ПП „Зелена партия“; Радко Цонев и Христо Христов – издигнати от ПП „Партия на зелените“. Колко ще са ДС агентите в листите за общински съветници на фалшивите тепърва предстои да разберем, но сме сигурни, че ще са много.

Силно притеснително е объркването между многото т.нар. „зелени“ политически лица и гражданите следва да внимават и да търсят оригинала, въпреки тенденциозните и манипулативни условия, които предоставят ЦИК и медиите. А оригиналът се познава единствено по хората и делата: затова и специална подкрепа е изказана подчертано за кандидатите на „Зелените“ арх. Калина Павлова във Варна – за битката й срещу мафиотската групировка ТИМ, за Христинка Даскалова от Панагюрище – за дългогодишните й усилия да спре замърсяванията от минната индустрия, Албена Симеонова в Плевен и действията й срещу планираната атомна централа „Белене“ и Андрей Ковачев от София за борбата му за спасяване на природното и историческо наследство на столицата.

http://europeangreens.eu/menu/news/news-single/?tx_ttnews[tt_news]=2490&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=fd0c8572ab78d6fda2e92cf251d15e20