Първа обществена дискусия от кампанията на ЗЕЛЕНИТЕ – „Да върнем държавата на гражданите“

Днес, 18.01.2009 в БТА, ЗЕЛЕНИТЕ организираха първата от серия от обществени обсъждания с платформа „Да върнем държавата на гражданите“. ЗЕЛЕНИТЕ настояват за съществена промяна в устройството и структурата на държавата и в начина, по който политическата система в България функционира. ЗЕЛЕНИТЕ предлагат конкретни решения на проблемите, произлизащи от съществуващото статукво и очакват активната позиция, отношение и предложения от гражданите, медиите, неправителствените организации и другите политически партии.

Поканени бяха организаторите на националните протести от 14.01.2009 г., които продължават и до днес, както и политически, граждански и неправителствени организации, и граждани. Поканата беше разпространена публично, чрез медиите, търсейки широко обществено присъствие на организациите и гражданите в България, които са на мнение, че сега съществуващото статукво и начин на функциониране на институциите в държавата не работи и трябва да се промени.

На срещата присъстваха представители на коалиция „За да остане природа в България“, „Движение на Българските майки“, гражданска група „Да спасим Иракли“, „Граждани за Рила“, WWF България, представители на Интернет общества, СРОКСОС, Национално движение „Екогласност“, български имигранти, както и представители на политическите партии ДСБ, СДС, „Зелена партия / Българските зелени“ и БСМ.

Следващите срещи ще бъдат вече по конкретни теми, за които ЗЕЛЕНИТЕ ще информират своевременно. По-подробна информация за темите и конкретните предложения на ЗЕЛЕНИТЕ ще бъде публикувана след вторник на www.bulgariangreens.org
За предложения и становища: zelenite@gmail.com

ЗЕЛЕНИТЕ