Дарения

Приeмаме дарения:

Зелените, разбираме, че не всички имат възможност да дарят и сме благодарни за цялата подкрепа, която ни оказвате. Радваме се също, че все пак има хора, които продължават да даряват. Благодарим на всички.

ВАЖНО!

Молим Ви, веднага след като направите дарение да изпратите съобщение, в което посочвате трите си имена, ЕГН и адрес на електронна поща zelenitefinansi@gmail.com.

Тази информация ни е необходима, за да спазим изискванията на Сметната палата за публичността на дарителите, както и Закона за политическите партии, според който партиите не могат да получават анонимни дарения.

ЗЕЛЕНИТЕ сме регистрирани в Комисията за защита на личните данни.

Сметката, от която се изпращат парите, трябва да е на физическо лице и сумата да не превишава 10 000 лв.

Можете да ни подкрепите с:

 • Ако разполагате с банкова карта или микросметка, можете да направите дарение чрез системата на ePay.bg.

Клиентският идентификационен номер (КИН) на политическа партия „Зелените“ е: 2135004197

Сума: лв.
Основание: дарение

 • Дарение чрез банков превод се извършва по следната сметка:

Прокредит Банк
София, Клон Раковски,
Титуляр: ПП Зелените
IBAN: BG68 PRCB 9230 1026 2381 21
BIC: PRCBBGSF

Наредителят на банковия превод трябва да е физическо лице и сумата да не превишава 10 000 лв.

За банков превод при внасяне на дарението директно в каса на някой от клоновете на Прокредит Банк от 1.04.2013 г. се дължи такса на стойност 3 лева.

 • В случай, че имате сметка в разплащателната система на PayPal, можете да направите дарение като изпратите пари на e-mail:

zelenitefinansi@gmail.com

Сметката, от която се изпращат парите, трябва да е на физическо лице и сумата да не превишава 10 000 лв.

Забележка. Регистрацията в PayPal на ЗЕЛЕНИТЕ е активна от 14 май 2009.

 • В случай, че имате сметка в разплащателната система на skrill.com aka moneybookers.com, можете да направите дарение като изпратите пари на e-mail:

zelenitefinansi@gmail.com21 коментара по “Дарения”

 1. Алекс Б каза:

  Вече сте на 11500лв – ура!

 2. Христо Христов каза:

  Дерзайте!

 3. Герго каза:

  япония се връща към ядрената енергетика.
  екология в българия няма да има в следващите 20-30 години. преди бях оптимист и казвах 10, но вече казвам минимум 20.
  докато нямам кошчета за разделно събиране на отпадъци, кучета покрай блока гонят хора, гледам как често палят гората в близост до блока, тецовете не слагат сероочистващи инсталации…… еми ще изхвърлям боклука в найлонови торбички, ще сипвам олиото в тоалетната и ще псувам тихичко и управляващите и марионетките, които говорят за екология, а в същност служат на нечии интереси

 4. blackberry каза:

  70% от българите се обявяват открито ЗА ядрената енергетика. Не смятам, че си заслужава да говорим повече относно това къде се намирате вие в цялата енергетична схема. 🙂 А, разгледах секцията с артикули – нищо рециклирано и зелено не видях освен платнената торбичка. Някак евтино ми стоите като не давате собствен пример като „зелените“ партии и и организации по света. Май не ви е дошло времето да си играете с големите деца. А ако не ви харесва ядрената енергетика, моля, прекарвайте 60% от деня си без да използвате електричество. Защото точно толкова идва от омразната ядрена централа. Не се заяждам, но се забавлявам с вас. Не подкрепяте твърденията си с нищо и боравите със зле подплатени тези. Най-учтиво бих искал да обосновете позицията си сруще ядрената ни енергетика. Ако разбира се имате представа или поне елементарно сте запознати с нея. Иначе висите във въздуха като обикновени хейтъри срещу прогреса. 🙂

  • plamen каза:

   Не знам къде сте видели това проучване. Надявам се да не си го измисляте. Що се отнася до това, че нямаме никакви доводи срещу ядрената енергия то имаме един и той се казва Германия. Една от водещите световни икономики в света се отказва от ядрената енергетика Още повече при спрени реактори тази зима те изнасяха електроенергия за ядрена Франция. Дали немците са хейтъри и глупави? Не мисля! Сещам се и за още един – Фукушима. И още една водеща световна икономика, която се отказва от „мирния“ атом.

 5. blackberry каза:

  Докато не се ограмотите по отношение на ядрената енергетика – нито стотинка за вас, разглезени хлапенца. Разчитайте на будали, които да заблудите със зелените си идеи. Нищо зелено няма във вашата порочна партия. А до ръководството на партията и по-точно един определен плешив младеж – защо не споделиш за пликовете с пари, които получаваш от видни БГ лобисти, които прокламират идеята за ветрогенераторни паркове и фотоволтаични полета? Това също ли е зелено? А останалите потенциални поддръжници – вие сериозно ли смятате да дадете гласовете си за хора, чието ръководство няма и сумарно 10 години трудов стаж, за да се учат на ваш гръб? Май вече достатъчно пъти го правихте.

  • plamen каза:

   Сериозно сте объркали Зелените с някоя от мимикриращите на наш гръб зелени партии 🙂
   Единственото което не сте объркали е че сме против ядрената енергетика.

 6. Офелия Георгиева каза:

  Да, Димитър, набираме дарения.

  Поздрави,
  Офелия Георгиева

 7. димитър каза:

  набиратели дарения още?

 8. Petya каза:

  Приемате ли още дарения? Или това беше само покрай изборите?

 9. Тони каза:

  А поне акъл?

 10. Офелия Георгиева каза:

  Към Мартин,
  Благодаря за проявеното внимание, разбира се продължаваме да набираме дарения.

  Офелия Георгиева-ковчежник

 11. Мартин каза:

  Интересува ме събирате ли все още дарения, след като вече е отминала предизборната кампания?
  Къде ще насочвате парите от тук нататък?

  Благодаря!

 12. Natalia каза:

  Относно дарителството с SMS: при дарение на 1.20 лв., 20ст. отиват в държавния бюджет като ДДС, поне 40ст. за Мобилния оператор и за каузата за която се дарява, ако останат половината пак добре. Затова аз ако искам да подкрепя някого или нещо наистина, предпочитам да си дам циялта сума на този човек или кауза чрез банков или Epay превод, да знам, че не пълня бездънния държавен бюджет и мобилните оператори.

 13. yjlazt каза:

  TAzwuW dlqocbreouza, [url=http://vbiuxyoegzkv.com/]vbiuxyoegzkv[/url], [link=http://gwjgngqoxrez.com/]gwjgngqoxrez[/link], http://flhpqyrajvkc.com/

 14. Митова каза:

  Не всеки има разплащателна сметка в PayPal . Най-улесненото даряване е чрез SMS-и . Еднократната дарена сума е по-малка , но масовото и многократно даряване може да компенсира . Очакваме да посочите номер за изпращане на SMS .Надяваме се мобилните оператори да се откажат от таксите си , в името на спасяването на планетата .

 15. Селин каза:

  Национална катастрофа чушки.

 16. съвестен гражданин каза:

  Дарения за групичка хора, които искат да ни докарат нова национална катастрофа, ли? Не благодаря! Докато сте против изграждане на АЕЦ Белене – тази партия не трабва да припарва и на километри от парламента!

 17. Bg гражданин каза:

  Каквооо…- дарения за групичка, внедрила се и опорочила гражданските ни зелени надежди ли !?.. Айде бе – как ли пък не! Лоби на педерасти и прочие – никога няма да подкрепя – по никой начин!!!
  И точно това ще направят и всички нормални мъже и жени в БГ !… За да осъзнаете, че ни е абсолютно писнало от педерастващи политици… и едва когато изритате педерастите и „преданните им“ от ръководните си позиции в партията, – можете да разчитате на подкрепата ни! Това е!

 18. k_raev каза:

  Христо, за банковата система си прав. Проблемът е, обаче, че ЕГН и адреса на дарителя си остават в банковата система или на личната карта на легитимиралия се човек и не достигат до нас като получатели на превода, ако изрично не се посочат в преводното нареждане.

  Ясно е, че на теория тази информация може да се изиска от банката или МВР, но на практика е изключително трудно, дори почти невъзможно. Затова е и тази молба от нас.

  Поздрави,
  Калоян Раев

 19. Христо Христов каза:

  Здравейте!
  Във връзка с молбата ви при дарение да се посочват трите си имена, ЕГН и адрес на дарителя
  искам да изкажа едно мнение и да поискам уточнение от вас.

  Смятам, че в банковата ни система е практически невъзможно да се направи паричен превод анонимно:
  1. Винаги, когато някой отиде в някоя банка и поиска да внесе пари по някаква сметка, се изискват неговите данни по лична карта;
  2. Когато преводът се прави по електронен път:
  1.е-банкиране – отново лицето притежаващо акаунта се е легитимирал (поне при създаването на този акаунт) с документ за самоличност, т.е. отново преводът не е анонимен.
  2.PayPal – там се регистрира банкова карта, която също е издадена на конкретно лице, т.е. пак е възможно да се каже кой (или от името на кой) се внасят парите.
  3.за epay.bg и moneybookers не мога да кажа нищо, тъй като не съм ги ползвал, но предполагам, че и там не е трудно да се разбере какви пари откъде и накъде отиват (иначе щяха да са машина за пране на пари, а знаем, че никой няма да ги остави да работят за дълго, ако бяха такива).

  Моля уточнете какво точно ви липсва като информация, къде/как/защо трябва да бъде дописана.

  Поздрави и успех!
  Христо

Вашият коментар